София си сътрудничи с Париж за опазване на историческите квартали

  • 25 юни 2015 19:28

  • 1748
  • 3
София си сътрудничи с Париж за опазване на историческите квартали
© Булфото

Кметът на Столична община Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска ще подпише утре в 11.30 ч. меморандум за сътрудничество с кмета на парижкия район "Маре" Пиер Еденбом и със сенатор Ив Дож, президент на Асоциацията за ценностите на френското културно наследство и представител на Националната асоциация на френските исторически градове, райони и сектори за опазване на културно наследство.

Това съобщава Столична община.

Кметът на известния парижки район "Маре" е на посещение в София с делегация от Министерството на културата и комуникациите на Франция.

Сътрудничеството между райони на София и Париж е договорено на срещата между кмета Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска и кмета на френската столица Ан Идалго на срещата, която се проведе на 24 март в Париж.

"Маре" /в превод "блато"/ е един от най-богатите и интересни квартали на западния бряг на река Сена. Освен с великолепните си сгради от XVI и XVII век той е известен с това, че в него са живели Ришельо и Виктор Юго, тук се намира и музеят на Пикасо.

Опазването градски зони е от изключителна важност за хармоничното и устойчиво развитие на градовете, териториите и на начина на живот на жителите, се посочва в съобщението на СО.

Последвайте канала на

1748 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
правилната посока

2015.06.26 | 07:08

3
ние имаме много квартали с римляни (факултето, столипоново) ,може да ви ги дадем безплатно завинаги.

2015.06.26 | 04:47

2
Артистка.
Sobstvenik

2015.06.25 | 23:21

1
Izvikaite i baba Veska a ne da se peche na Velingrad

Добави коментар

Водещи новини