Антония Първанова: България избърза като свърза "Хизбулла" с атентата в Бургас

  • 15 февруари 2013 13:48

  • 1850
  • 2
Антония Първанова: България избърза като свърза "Хизбулла" с атентата в Бургас
© Булфото

До 2 години страните-членки на ЕС трябва да хармонизират законодателството си с изискването на новата директива, която въвежда Европейска заповед за защита на жертвите на насилие, каза днес във Варна Антония ПървановаАнтония Първанова Родена е през 1962 година в Добрич. Завършва езикова гимназия „Гео Милев” с английски и, евродепутат от групата АЛДЕ, цитирана от БТА.

Първанова обяви, че това са стъпки в защита правата на жените. Статистиката показва, че всяка пета представителка на слабия пол е жертва на насилие, а всяка десета - на сексуален тормоз, допълни тя.

Евродепутатът уточни, че участва в екип, който пише нов законопроект за борба с насилието над жени. В бъдеще за нарушение на човешките права ще се смята и проституцията. В тази връзка през следващите години също ще настъпят промени в общоевропейското и в националните законодателства.

Тя съобщи още, че заедно със свои колеги е внесла два сигнала в ЕК за положението на арестуваните в Испания български моряци. По случая са зададени серия въпроси и към Главната прокуратура на Кралството. Според Първанова институциите трябва да отговорят защо са нарушени много от правата на българските моряци и да се предприемат стъпки за отстраняване на проблемите.

За положението в страната евродепутатът коментира, че тя не изглежда по-зле от други европейски държави, но се отличава с липсата на визия за развитие и лидерство. У нас липсва каквато и да е дискусия за малкия и среден бизнес и как да се даде тласък за разкриването на нови работни места. За протестите срещу цените на тока Първанова посочи, че може би това е българската демократична пролет. Тя изрази задоволство, че протестите се организират от млади хора чрез социалните мрежи, което показва, че хората вече разбират, че са свободни и гласовете им имат значение.

България избърза като свърза "Хизбулла" с атентата в Бургас, каза още евродепутатът. Поведението и говоренето на властите в страната са намалили шансовете извършителите да бъдат намерени и предадени на съд. Отзвукът като цяло е, че България е разграден двор и не е осигурена националната сигурност, посочи Първанова.

В политически план тя коментира, че е време партиите в центъра да се обединят и да поемат управлението на страната, защото могат да предложат алтернатива за развитие. НДСВ води разговори с Лидер, Нова алтернатива, НИЕ и Земеделския народен съюз. За ДПС евродепутатът посочи, че с тази партия не се водят разговори за коалиране, а за възможни политики как страната да излезе от кризата.

Последвайте канала на

1850 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
РУМЕН

2013.02.16 | 06:45

2
ПАЧАВРАТА ПО ВСИЧКИ ВЪПРОСИ Е КОМПЕТЕНТНА !
деян

2013.02.16 | 06:45

1
Само тя все още не беше се изхождала по въпроса!

Добави коментар

Водещи новини