Цоков: Променя се часът за външното оценяване след 10-и клас

  • 12 април 2024 08:44

  • 5810
  • 4
Цоков: Променя се часът за външното оценяване след 10-и клас
© Кадър БНТ

Променя се часът за външното оценяване след 10-и клас. Това съобщи в сутрешния блок на БНТ Галин ЦоковГалин ЦоковПрофесор д-р Галин Борисов Цоков е избран на 6 юни 2023 г. за министър на образованието в кабинета на - служебен министър на образованието.

"Външното оценяване за 10-и клас е ден след изборите. Ще променим часа на началото на външното оценяване от 8.00 на 11.00 ч. То продължава час и половина, мисля, че няма да попречи на десетокласниците промяната на часа. Ще издам заповед 10 юни да се обяви за неучебен ден за училищата, в които има секции и са проведени избори", каза проф. Цоков.

"За външното оценяване след 10-и клас променихме част от самите тестови задачи, в които ще има по-голяма практическа насоченост, които да свържат знанията и уменията на учениците с практически ситуации."

Министърът обърна внимание на контрола върху програмата от 240 млн. лева за изграждане и ремонт на физкултурни салони и спортни площадки в училищата.

"Парите ще се превеждат след изразходването, това означава следене на строителството и ремонта. 496 училища ще реализират на базата на тази програма нови салони, нови площадки и т.н."

Той коментира и факта, че един от четиримата министри, запазили поста си от кабинета "Денков" и продължили работа в кабинета "Главчев".

"Разглеждам предложението на г-н Главчев като знак за приемственост. Надделяха плюсовете за това, че предстоят два месеца много усилена работа в образователната система от гледна точка на това, че ще се провеждат матури, национални външни оценявания след 4-ти,7-и, 10-и клас. А също и да продължим промените, които започнахме. Всеки ден ще работим така, че да оползотворим времето. Подготвили сме някои промени - визия за промяна в учебната програма, визия за промяна в оценяването, рамка на качеството в средното образование и други. Предстои в следващите седмици да обсъдим с педагогическите специалисти, с учителите с училищните директори до следващото редовно правителство да има мнение на педагогическата общност как да се промени закона за предучилищно и училищно образование.", допълни проф. Цоков.

Главчев вече е избрал част от министрите си, ето кои са

Последвайте канала на

Десислава Станева
5810 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.05.25 | 07:41

4
❤️ Г­­о­­­р­­­е­­щ­и­ ­м­о­м­­и­­­ч­е­т­а­­­ ­в­­­и­­ ­о­­­ч­­­а­­к­­­в­­а­т ­­­-­­­ X­1­­8­­.­­­F­­U­N

2024.04.12 | 10:53

3
Тези деца луди ги направихте с тези НВО,сложете ги след всеки клас ......

2024.04.12 | 09:48

2
Луд ce-кc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите се-кса си незабpавим-----> use.my/bman

2024.04.12 | 09:12

1
ГООЛЯМА РАБОТА Е ИЗМИСЛИЛ ЦОКО ЦЪРВУЛЯ.

Добави коментар

Водещи новини