Министър Цоков откри нов корпус на СПГ "Княгиня Евдокия"

  • 05 март 2024 15:44

  • 1262
  • 2
Министър Цоков откри нов корпус на СПГ "Княгиня Евдокия"
© МОН

Само за четири години броят на учениците в Софийската професионална гимназия „Княгиня Евдокия“ е нараснал над 4 пъти. Това стана ясно по време на откриването на нов корпус на училището, на което официален гост бе министърът на образованието и науката проф. Галин ЦоковГалин ЦоковПрофесор д-р Галин Борисов Цоков е избран на 6 юни 2023 г. за министър на образованието в кабинета на. По думите му МОН е инвестирало над четвърт милион лева в новооткритата материална база.

„Софийската професионална гимназия е сред примерите за това какво многообразие може да предложи професионалното образование“, посочи министърът. Той подчерта, че именно това е бъдещето на образованието – в разширяване на компетентностния модел и формиране на повече практически умения. „В много отношения в професионалното образование вече се постига това, което искаме да бъде основата на всички учебни програми – да подготвяме децата за реалния живот като формираме конкретни умения и компетентности“, посочи още проф. Галин ЦоковГалин ЦоковПрофесор д-р Галин Борисов Цоков е избран на 6 юни 2023 г. за министър на образованието в кабинета на.

Над 600 000 лв. ще бъдат инвестирани в СПГ „Княгиня Евдокия“ за обновяване на спортната база, стана ясно по време на събитието. Средствата ще бъдат отпуснати от МОН по Програма за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските училища, която в момента е в ход. През годните в училището са инвестирани над 5 милиона лева за създаване на съвременна образователна среда по различни програми на МОН, европейски и собствени средства на училището. „Благодарение на всичко това материално-техническата база се реновира непрекъснато и се обогатява със съвременно интерактивно оборудване за подпомагане на обучителния процес“, подчерта директорът Мариета Гигова. 

15-те дни отсъствия по семейни причини да не се ползват наведнъж, обмислят от МОН

В училището се прилагат най-нови технологични решения и методи на обучение: модел 1:1; проектно-базирано и проблемно-базирано обучение; преподаване на интегрирано учебно съдържание по общообразователни и предмети от професионалната подготовка; преподаване на интегративен учебен предмет като въведена иновация и др. В училището работят 17 учители, сертифицирани като Google Образователен работник първо ниво; трима учители Образователен работник второ ниво и един учител Google обучител. Заедно с това професионалната гимназия е успяла да привлече и университетски преподаватели, които работят с учениците – проф. д-р Юлия Николова е преподавател от Медицинския университет, а д-р Ирена Димитрова е преподавател в НСА.

Министър Цоков разгледа обновения корпус и условията, в които децата се обучават в направленията: „Съдебна администрация“, „Промишлен дизайн“, „Икономическо информационно осигуряване“, „Индустриални отношения“, „Фотография“, „Театрален, кино и телевизионен декор“, „Художествено осветление на кино, театър и телевизия“, „Изпълнител на термални процедури“ и „Фризьорство“.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1262 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 09:22

2
❤️ Г­о­р­е­­­щ­­­и­­ ­м­­­о­­м­­и­­­ч­­е­­т­­а­­­ ­в­­­и­ ­­­о­ч­­а­­­к­­­в­­­а­­­т ­­­-­­­ X­­1­­8­.­­­F­­­U­­­N

2024.03.05 | 17:43

1
Cъпрyгата кyпи капсyли, кoитo пpомeниxа нaшия ceкс и cпaсиxа бpака ни, eфeктът бeше пpосто бoмбa: жeлязнa еpeкция, дълъг и стpаcтeн ceкc, ярки оpгазми и отново се чyвcтвам млaд и жeна ми е дoвoлна. Cъжaлявaм сaмо, че не съм oпитвaл тeзи капcyли по-paно! Ceгa ги съвeтвaм на вcички, cъпpyгaтa ги кyпи тyк:----> use.my/man

Добави коментар

Водещи новини