Факултетът по журналистика и масова комуникация на СУ отбелязва 70-годишнина на специалността "Журналистика"

  • 07 ноември 2022 16:10

  • 469
  • 2
Факултетът по журналистика и масова комуникация на СУ отбелязва 70-годишнина на специалността "Журналистика"
© Факултет по журналистика и масова комуникация

През академичната 2022/2023 година Факултетът по журналистика и масова комуникация (ФЖМК) на Софийския университет "Св. Климент Охридски" чества 70-годишнината от създаването на специалността „Журналистика", с което се поставя началото на висшето академично образование по журналистика в България. Това съобщава проф. д-р Веселина Вълканова - декан на Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет "Св. Климент Охридски".

По този повод ФЖМК организира тържествена церемония, която ще се състои на 28 ноември, от 11:00 часа, в аулата на Софийския университет "Св. Климент Охридски", информира БТА.

Във Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет на 27 и 28 октомври се състоя юбилейна международна научна конференция на тема "Комуникацията и медиите на XXI век: образователни и професионални предизвикателства".

На форума, посветен на 70-годишнината от създаването на специалността "Журналистика" в Софийския университет "Св. Климент Охридски", Българската телеграфна агенция и Българското национално радио бяха медийни партньори. Академични партньори на конференцията бяха Университетът във Вилнюс, Литва; Университетът в Букурещ, Румъния; Университетът в Ниш, Сърбия; Университетът "Шота" в Батуми, Грузия.

Факултетът по журналистика на СУ отбеляза 40-ата си годишнина

Академичното образование по журналистика в България започва през учебната 1952/1953 година, когато в Софийския университет е открита специалността "Журналистика", прераснала по-късно в отделен факултет. Това днес е Факултетът по журналистика и масова комуникация на СУ.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
469 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Кремълският Чикатило

2022.11.08 | 11:06

2
❤️Здравейте) Казвам се Вова, на 72 години съм, но се пиша на 70) Гей секс модел 40+) Обичам да събирам руZките земи) Моля, оценете усилията ми за световен мир на ➤ kremlin.ru
PaulaFox

2022.11.07 | 19:59

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини