Факултетът по журналистика на СУ отбеляза 40-ата си годишнина

  • 30 октомври 2014 12:51

  • 2262
  • 1
Факултетът по журналистика на СУ отбеляза 40-ата си годишнина
©

Факултетът по журналистика и масова комуникация на Софийския университет "Св. Климент Охридски" отбеляза 40-та годишнина от своето основаване и 20-та годишнина на специалността "Връзки с обществеността".

Академичното тържество на настоящите и бивши преподаватели и студенти на факултета се състоя в Аулата на Софийския университет.

Деканът на ФЖМК Теодора Петрова открои характерните черти на факултета - че винаги сред преподавателите в него е имало професори с изключително сериозно име в науката и изследванията и че той винаги е имал много сериозна връзка с практиката.

От името на президента Росен Плевнелиев на ФЖМК беше връчен почетен плакет. "Вярвам, че единствената сила, която ще вдъхновява перото ви е свободата - да се изразявате, да търсите истината, да защитавате принципите на независимата журналистика", отбелязва в поздравителния си адрес държавният глава, цитиран от БТА.

Зам.-ректорът на университета Милена Стефанова посочи, че трайно през годините интересът към специалностите във ФЖМК не спада и дори се увеличава. "Не забравяйте къде се обучавате, запазете свободата на словото, бъдете обективни и не се поддавайте на натиск и манипулация, вашите по-възрастни колеги са свидетелство, че може и така" - обърна се тя към младите студенти по журналистика и връзки с обществеността. ФЖМК получи награда и от БДВО за принос в развитието на комуникационните професии и свободата на словото.

По-късно днес в 17.00 часа в централното фоайе на Ректората ще бъде учредена Асоциация на завършилите Факултета по журналистика и масова комуникация. В рамките на събитието ще бъде представена и специално изработената за новосъздадената асоциация страница в интернет.

Последвайте канала на

2262 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2014.11.07 | 11:25

1
Салям алейкум братя сидерасти, нима забравихте че ние от АТАКА подкрепихме изборният закон на Мая Манолова, с което помогнахме на Бат Сали да стане депутат?Нима забравихте че АТАКА крепеше кворумът на ДПС и БСП повече от година? Нима забравихте че със мълчанието на АТАКА , АТАКА гласува заедно със ДПС и БСП и избраха Пеевски за шеф на ДАНС? Нима забравихте Комисиите на АТАКА за Авиотряд 28, които не доказаха никакви нарушения?Нима забравихте как Волен Сидеров удари полицай и не последва нищо? Нима забравихте как АТАКА не направи нищо срещу мюфтииството което поиска земи? Помни Сидерасто помни, иначе лошо. СЕга отивай да се кланяш на телевизията на Аллах-АлфаТВ

Добави коментар

Водещи новини