Медицинският университет в Плевен ще посрещне с парти студенти от Великобритания

  • 29 януари 2016 13:30

  • 1023
  • 0
Медицинският университет в Плевен ще посрещне с парти студенти от Великобритания
© plevenzapleven.bg

Над 100 новоприети студенти от Великобритания ще посрещне Медицинският университет в Плевен с парти "Добре дошли!". Това съобщи експертът Велина Дукова, цитирана от БТА.

Тя уточни, че тържеството е предвидено за 31 януари т.г. като на него ще бъдат посрещнати както новозаписаните студенти - граждани на Обединеното Кралство, така и техните родители, които са в Плевен, за да се запознаят лично с условията за живот и обучение. Студентите ще започнат 6-годишен англоезичен курс по специалност "Медицина" от 15 февруари. За поредна година висшето училище не само запази тенденцията на засилен интерес от страна на чуждестранните кандидат-студенти да изучават медицина, но и ще надхвърли очакванията с рекорден прием от над 250 нови студенти от чужбина, каза Дукова.

Най-висок е делът на студентите от Великобритания - 110, от Индия - 48, Германия -19, Испания - 12, и Нигерия - 9. За първи път към "потока" чуждестранни студенти се присъединяват кандидати от Естония, Австралия, Бангладеш, Камерун и Египет.

На 31 януари 30-минутна програма от автентични български песни и танци ще представи Северняшкият ансамбъл. Предвидено е приветствие от ректора проф.д-р Славчо Томов и официална церемония за подновяване на договора с партньорите на университета от Обединеното Кралство като знак и висока оценка за успешните двустранни взаимоотношения, допълни Дукова.

Последвайте канала на

1023 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини