В Плевен разширяват Синята зона за паркиране

  • 26 януари 2016 12:28

  • 1069
  • 0
В Плевен разширяват Синята зона за паркиране
©

В Плевен ще бъде разширена Синята зона за паркиране. Предложението ще бъде внесено за разглеждане от общинските съветници на сесията този четвъртък, съобщи кметът Георг Спартански.

Сегашната Синя зона има около 700 паркоместа. Седемдесет от тях бяха премахнати при създаването на новите велоалеи в града. Заради предстоящото преместване на Улицата на цветята, ще бъдат ликвидирани още 20 парко места. Проблемът с недостига на места за паркиране в Синята зона на Плевен е стар, защото центърът е пренаселен с автомобили, коментира Спартански. Той ще предложи извънредна точка в предстоящата сесия на Общинския съвет създаването на комисия, която спешно да обсъди и предложи възможности за разширяване на Синята зона. Идеята е още през февруари съветниците да решат проблема.

Общината трябва да разреши и друг проблем със Синята зона, освен недостига на места, каза Спартански. Това са безплатните карти за паркиране в нея, които се раздават на длъжностни лица. От Центъра за градска мобилност в Плевен раздавали по 500-600 безплатни талони за паркиране годишно на различни институции. Загубите за бюджета на общината заради раздаването на тоолкова талони възлизат на над 250 000 лева за една година, каза кметът. Според него е наложително комисията да предложи по спешност критерии, по които да се издават по нов начин безплатните талони, пише БТА.

Последвайте канала на

1069 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини