Три нови магистърски специалности откриват в НБУ

  • 27 януари 2016 14:29

  • 1546
  • 0
Три нови магистърски специалности откриват в НБУ
©

"Мениджмънт на развлекателната индустрия", "Криминология и политики за превенция на престъпността" и "Кризисен мениджмънт и интернет технологии" са новите магистърски специалности, започващи от тази пролет в Нов български университет. Това съобщи Евелина Христова - връзки с обществеността на НБУ, в Националния пресклуб на БТА.

Срокът за кандидатстване през пролетния семестър за 107-те магистърски програми в университета е 11 февруари, каза тя. Дванадесет от тях са дистанционни, а 13 са на чужд език - френски, английски и руски. Ректорът на университета д-р Пламен Бочков каза, че няма да има нови бакалавърски програми. Те остават 57 и са в седем области на висшето образование. Той добави, че ще предложат две нови направления в правото - "Корпоративно право" и "Европейско право".

Освен това, в направленията "Право" и "Архитектура" ще бъдат въведени повече часове за практически упражнения, за да се отговори на изискванията на пазара на труда. Христова съобщи, че е открита нова лаборатория по физика, която ще развива дейността си с помощта на международни организации.

През новата учебна година в Созопол ще бъде открита и лаборатория по морска биология. Ректорът на университета каза, че чрез създаването на лабораторията се цели да се увеличи практическото обучение на студентите от специалностите "Биология" и "Екология и опазване на околната среда." по биология и физиологията на морската фауна и по екология. Очаква се да се организира годишна лятна школа по морска биология.

Бочков допълни, че има идея да се създаде и научно-популярен филм за биоразнообразието в Черно море. През новата академична година ще бъде открит и нов корпус, в който ще има Радио-телевизионен център, аудитория и разширение на Библиотеката на НБУ, каза Христова. През април ще бъде отворен и Център за книгата.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1546 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини