Нов конкурс за отхвърлените проекти на учените

  • 13 февруари 2013 12:54

  • 944
  • 0
Нов конкурс за отхвърлените проекти на учените
©

Всички проекти, които са административно отхвърлени, ще имат нови рецензенти и ще има нов конкурс,  обеща министърът на образованието академик Стефан Воденичаров, предаде БНР. На правителственото заседание премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г попита министъра защо учените продължават да стачкуват.

Борисов запита акад. Воденичаров: "Как ще отговорите на въпроса, че преди започването на конкурса има проекти, които са били отхвърлени и не са били допуснати до участие поради някаква причина и не са участвали в състезанието?"

Просветният министър отговори: "Всички проекти – тези 625, които административно са отхвърлени, и проектите, които са по останалата част, ще минат през нови рецензенти и ще бъде открит нов конкурс за тях. По този начин смятам, че справедливо ще бъдат решени нещата".

"Дано не стане практика тези, които биват класирани втори или трети, да стачкуват, защото тогава се обезсмисля смисълът на конкурса", коментира Борисов.

Акад. Воденичаров подчерта от своя страна: "Обикновено учените не стачкуват. Учените си работят и искат да се работи по правилата".

Последвайте канала на

Десислава Станева
944 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини