Полицията в Сливен моли за съдействие от граждани за вътрешно разследване

  • 16 май 2024 15:16

  • 3601
  • 2
Полицията в Сливен моли за съдействие от граждани за вътрешно разследване
© Bulphoto (архив)

От полицията в Сливен призоваха за съдействие от граждани за вътрешно разследване, съобщиха от пресцентъра на областната дирекция.

Във връзка с тиражиране в социалните мрежи и постъпили запитвания в Областната дирекция на МВР-Сливен е започната проверка, касаеща видеоклип със смущаващо съдържание и с евентуалното участие на полицейски служител от Районното управление в град Твърдица. По случая е придобита оперативна информация и от края на миналата седмица е започната дисциплинарна проверка с оглед изясняване и установяване на всички обстоятелствата, както и истинността на видеоматериала. 

Въпросният материал се разпространява в социалните мрежи и до момента в областната полиция в Сливен не са постъпили официални сигнали или жалби по случая. "Става дума за видеоклип във фейсбук групата "Шивачево без цензура", която е поверителна", каза за БТА говорителят на областната полиция Първолета Мандинска.

Полицейско насилие над 19-годишнo момче в Плевен

Кметът на Шивачево Деян Иванов, който е и администратор на групата каза пред репортер на БТА, че два пъти е свалил пост, който според него няма място в групата. На видеоклип, който бил цензуриран, се виждал мъж, за който се предполага, че е въпросният полицай. В друг файл се виждал публикуван чат на човек, който твърди, че е полицай с 13-годишно дете на сексуална тематика, който, по думите на Иванов, е отвратителен. "Свалих тези постове, защото не са информирани отговорни институции, като ръководството на полицията в Твърдица, нито има сигнал към Агенция "Закрила на детето", обясни Иванов. Според него авторите на публикацията трябва да сезират институциите.

Тези, които разполагат с информация, могат да се свържат с дежурен полицейски служител на тел. 044 644 323, 044 644 495 и на електронната поща на ОД на МВР-Сливен sliven@mvr.bg, анонимността им е гарантирана, се посочва в съобщението на полицията.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3601 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 06:05

2
❤️ Г­о­р­е­­­щ­­­и­­­ ­­м­о­­м­и­­ч­­е­­т­­а­ ­­­в­­и­­­ ­­о­­ч­­а­к­в­а­­­т ­­-­­ X­­1­­8­.­­­F­­­U­N

2024.05.16 | 18:04

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини