РИОСВ-Русе с извънредна проверка днес по сигнал за миризми в Разград

  • 20 април 2024 18:02

  • 612
  • 2
РИОСВ-Русе с извънредна проверка днес по сигнал за миризми в Разград
© МОСВ

Екип на РИОСВ-Русе извърши днес извънредна проверка в Разград по сигнал за неприятни миризми в града. Проверката е разпоредена от министъра на околната среда и водите Петър Димитров, като в екипа се е включил директорът на екоинспекцията Анелия Николова, съобщиха от пресцентъра на МОСВ.

Извършени са обходи в района на заустванията в река Бели Лом на Градска пречиствателна станция за отпадъчни води (ГПСОВ)-Разград, „Биовет“ АД - клон Разград, „АДМ - Разград“ ЕАД и „Водстрой“ АД - Разград. По време на проверката не са усетени неприятни миризми .В участъка около точките на заустване е констатирано подприщване на реката, вследствие на паднало дърво, което значително намалява естествената й проводимост. На изход на ГПСОВ - Разград е установено видимо увличане на утайка. От изхода на пречиствателната станция са взети водни проби отпадъчни води за физико-химичен анализ, които ще се изпитват в Регионална лаборатория - Русе при ИАОС. 

Откриха нефтопродукти в отпадните води от промишлената зона на Карнобат

По информация на жители на Разград тази сутрин, в централните части на града, са усетени неприятни миризми, които са с вероятен източник дъждопреливниците на канализационната мрежа. На „Водоснабдяване Дунав“ ЕООД в Разград - оператор на ГПСОВ са дадени предписания в едноседмичен срок да се извърши обследване на канализационната мрежа, дъждопреливниците и ревизионните шахти, а при необходимост в едномесечен срок да ги почисти от утайки и затлачвания.

Допълнително предписание за почистване на речното корито и бреговата ивица ще бъде дадено на местните власти.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
612 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 07:17

2
❤️ Г­­о­р­е­щ­и­­­ ­­­м­­­о­м­­­и­ч­­е­­т­­­а­ ­в­­­и­ ­­о­ч­а­­к­в­­­а­­­т ­-­­ X­1­­­8­­­.­­F­­­U­­N

2024.04.20 | 22:21

1
Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни, кyпиx го от тук----> shout.to/ketoex

Добави коментар

Водещи новини