РИОСВ Русе подава сигнал в прокуратурата за неприятни миризми

  • 05 октомври 2023 14:37

  • 679
  • 1
РИОСВ Русе подава сигнал в прокуратурата за неприятни миризми
©
Слушай новината Слушай новината

РИОСВ Русе ще подаде сигнал до прокуратурата относно нерегламентирано изпускане на мирзми от русенски предприятия. Това заяви директорът на русенската екоинспекция инж. Цонка Христова на среща с медии, съобщава Дарик.

С този сигнал ще се сезира прокуратурата относно това, че сигнали от граждани за неприятни миризми се подават предимно в тъмната част на денонощието, което предполага именно нерегламентирано изпускане на миризми от страна на предприятия.

Мобилна станция извършва извънредни измервания на въздуха в Русе

Цонка Христова обобщи, че и през изминалия септември в инспекцията са постъпили множество сигнали от граждани, на които служителите са реагирали своевременно.

Направени са редица обходи и проверки и съставени актове, като последният е от днес, издаден е на Линамар /бившето Монтюпе/ а това че е установено изпускане на миризма извън площадката. Директорът на инспекцията обаче заяви, че обикновено при проверките пречиствателните съоръжения работят.

Тя съобщи също, че при замерване показателите на въздуха от станцията край Русенския университет наистина е установено наличието на бензен и толулен, но те не превишават нормите. А няма закон за миризмите.

Последвайте канала на

Нора Виткова
679 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.10.05 | 15:16

1
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> mub.me/medbg

Добави коментар

Водещи новини