Откриха нефтопродукти в отпадните води от промишлената зона на Карнобат

  • 11 април 2024 16:33

  • 466
  • 2
Откриха нефтопродукти в отпадните води от промишлената зона на Карнобат
© БТВ

Наличието на завишени количества нефтопродукти е установено от пробите на отпадните води, взети от канализационните шахти, намиращи се в Северната промишлена зона на Карнобат. 

Само при 2 от пробите са установени отклонения. Изследванията бяха направени, след като в продължение на 5 дни от кабелния завод в Карнобат се получиха 3 сигнала за неприятни миризми, а уреди отчетоха изтичането на газ със съдържание на циановодород.   

Директорът на Регионалната екоинспекция в Бургас Павел Маринов заяви, че анализът на пробите не показва превишени количества на циановодород, които да застрашават човешкото здраве.

Каква е причината три пъти да има изтичане на газ, който да причини неприятни усещания на работниците в кабелния завод в Карнобат, според директора на Регионалната екоинспекция в Бургас Павел Маринов: "Предполагаме, че през годините е имало утаяване на някакви вещества в канализационната система, които влизат в реакция едно с друго и е възможно тогава да се образува този газ, или някъде, където е събран, тогава да изтича, но това трудно може да бъде установено по начина, по който в момента работим - от спешен характер. Трябва да бъде направен по-подробен анализ и преценка от специалисти".

Изтичане на отровен газ в Карнобат, евакуирани са хора

От Регионалната екоинспекция в Бургас ще бъдат издадени предписания: "По отношение на площадките трябва да потърсим информация от ВиК и от общината за собствеността на шахтите, на канализацията и на контрола, на който подлежат от страна на ВиК. Ако има установени пропуски в упражняване на контрола на заустване на такива вещества, ще бъдат съставени съответните актове".

Заради наличието на завишени количества нефтопродукти в отпадните води по всяка вероятност ще има и наложени санкции, каза още Павел Маринов пред БНР.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
466 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 07:42

2
❤️ Г­­­о­р­­­е­щ­и­ ­­­м­­о­­­м­­и­ч­е­т­­­а­ ­­­в­и­­ ­­­о­­­ч­­а­к­­в­­а­т ­­­-­ X­­­1­­­8­­.­F­U­N

2024.04.11 | 23:38

1
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:----> do.my/aman

Добави коментар

Водещи новини