ГДБОП спря достъпа до 12 сайта за незаконно използване на музика

  • 05 април 2024 08:49

  • 1738
  • 3
ГДБОП спря достъпа до 12 сайта за незаконно използване на музика
© МВР

Главната дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП) спря достъпа до 12 сайта при операция за предотвратяване на незаконно използване на музика като обект на авторското и сродни на него права, съобщиха от МВР. 

Операцията е осъществена от служители на дирекцията „Киберпрестъпност“ – ГДБОП, в координация с Европол в рамките на ЕМПАКТ (Програма за мултидисциплинарно и многоведомствено оперативно сътрудничество за борба с организираната престъпност на ниво ЕС с приоритетна дейност по борба и разрушаване на престъпни мрежи и престъпни дейности на  индивидуални предприемачи, участващи в престъпления срещу интелектуална собственост, ръководена от Република България).

Поради констатирани множество нарушения на правата върху обекти на интелектуалната собственост е преустановен достъпът до https://downloadmp3bg.com/, https://baixarmp3gratis.com, https://www.tekstove.org/, https://mp3pesme.com/, https://mp3piosenki.com/, https://descarca-muzica.com, https://indirsarki.com/, https://mp3kostenlos.com/, https://mp3hitove.com/,   https://mp3greek.gr/, https://xn--3-wtbj.net/ и https://mp3aghani.com/. Като доказателства са иззети документи и дигитални устройства, чрез които е осъществявана незаконната дейност.

Установен е собственикът на сайтовете, които изградил и подържал, за да предлага на потребителите им достъп до популярна музика в различни страни, като осигурявал възможност за свалянето им в .mp3 формат.

ГДБОП разби сайт за продажба на литературни произведения и учебници

Действията са реализирани вчера под наблюдението на Софийската районна прокуратура.

Като доказателства са иззети документи и дигитални устройства, чрез които е осъществявана незаконната дейност.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1738 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 08:02

3
❤️ Г­­­о­р­­­е­щ­­и­ ­­­м­­о­­м­­­и­ч­­е­­т­а­­ ­в­­и­­­ ­­­о­ч­­а­к­­в­­а­­т ­­-­­ X­­1­8­­.­F­­U­N

2024.04.05 | 12:10

2
Cпpете да пиете за мнозина това е пpоблем, който не е толкова лесен за pешаване, аз cамият знам. Жeна ми кyпи кaпки, които ми помогнаха да спpа да пия за пъpви път и да пpочиcтя тялото си. Отъpвете се от тази завиcимост, дoкато не е късно, ето тези кaпки----> do.my/alkotox

2024.04.05 | 10:40

1
ПП-ДБ НАПРАВИХА БЪЛГАРИЯ ЕВРОПЕЙСКА СТРАНА. СПРЯХА РУСКИТЕ МАФИОТСКИ КАНАЛИ И СЕ БОРЯТ СРЕЩУ РУСКАТА МАФИЯ В БЪЛГАРИЯ.

Добави коментар

Водещи новини