Предаваме на Полша мъж, издирван за измами и отвличане

  • 11 септември 2023 11:35

  • 778
  • 0
Предаваме на Полша мъж, издирван за измами и отвличане
©
Слушай новината Слушай новината

Окръжен съд – Монтана взе решение за предаване на властите на Република Полша на полския гражданин Д. М. К., издирван с две Европейски заповеди за арест, съобщиха от съдебната институция. Чуждият гражданин е обявен за издирване от съда в Краков (Република Полша) по обвинения за извършени от него четири престъпления: участие в организирана престъпна група за икономически престъпления; данъчни измами; документни престъпления и отвличане на непълнолетно момиче – дъщеря му М. К., без съгласието на лицето, назначено от съда да се грижи за нея. 

На 31 август полският гражданин е задържан при операция на служители на МВР в Монтана. На 4 септември Окръжен съд – Монтана, по искане на Окръжната прокуратура, налага на Д. М. К. мярка за неотклонение "Задържане под стража" до провеждане на производството по предаването му на Република Полша. След запознаване с документите по делото за предаването на издирваното лице и изслушване представителя на прокуратурата, защитата на Д. М. К. и самия него, Окръжен съд – Монтана постанови 45-годишният мъж да бъде предаден на съдебните власти на Република Полша за провеждане на наказателно преследване срещу него. 

Екстрадират от България поляк, издирван от сръбските власти

По информация на прокуратурата, предадена на съда, българските власти са задействали координационен механизъм за защита на деца в риск от насилие по отношение на две непълнолетни деца, които са пребивавали досега в България заедно с полския гражданин.

Решението подлежи на обжалване.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
778 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини