Полицаи иззеха над килограм метамфетамини и марихуана

  • 15 март 2023 16:00

  • 401
  • 0
Полицаи иззеха над килограм метамфетамини и марихуана
© МВР
Слушай новината Слушай новината

На 12 март 2023 год. в гр.Стара Загора криминалисти от ОДМВР-Стара Загора, Второ РУ-Стара Загора и служители от сектор „СТД“ при ОДМВР-Стара Загора са провели специализирана полицейска операция по линия противодействие на престъпления, свързани с незаконно държане и разпространение на наркотични вещества, съобщават от полицията.

В хода на същата са иззети общо наркотични вещества – метамфетамин – около 1030 грама.

При извършен личен обиск на 44-годишен мъж и на ползвано от него жилище е намерен и иззет малко над един килограм метамфетамин.

Арестуваха трима в София с половин килограм марихуана, кокаин и метамфетамин

В лек автомобил на паркинг в близост до път са задържани двама мъже – на 42 и 39 години в момент на извършване на сделка с наркотично вещество. В колата са установени и иззети полиетиленови пакетчета съдържащи бяло кристалообразно вещество - метамфетамин с тегло около 1.4 грама. В съседно паркирана кола е задържан 36-годишен мъж.

При проверка на адрес в с. Могила, обитаван от 28-годишна жена е открита зелена тревиста маса-марихуана с тегло 0,36 гр. и бяло кристалообразно вещество- метамфетамин с тегло 0,35 гр.

Общо петима мъже и една жена са били задържани за срок до 24 часа по ЗМВР. Образувано е досъдебно производство по чл.354а,ал.1 от НК.

По досъдебното производство в качеството на обвиняеми са привлечени двама мъже на 44г. и 42 г.за извършено престъпление държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение. Двамата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа с Постановление на Окръжна прокуратура – Стара Загора.

Цветелина Кирилова
401 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини