Две години и половина затвор получи турски гражданин за трафик на метамфетамин през "Капитан Андреево"

  • 02 февруари 2023 18:40

  • 272
  • 0
Две години и половина затвор получи турски гражданин за трафик на метамфетамин през "Капитан Андреево"
© Getty (архив)

Турски гражданин получи ефективна присъда от две години и шест месеца затвор за трафик на наркотици през Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево", съобщиха от Съдебната палата в Хасково. Наказанието е плод на споразумение между защитата на обвиняемия и прокуратурата, одобрено от съда.

Шофьорът на камион Абдуллах Кавчан (42 г.) е признал вината си за преноса от Турция у нас на високорисковото наркотично вещество метамфетамин с нетно тегло 4890 грама на обща стойност 122 250 лева. Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален "общ режим". Наложена е и глоба в размер на 50 000 лева. Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване и протест, уточниха от съда.

Случаят е от 12 октомври 2022 година. Дрогата бе открита от митнически служители в девет прозрачни полиетиленови плика и укрита в личната му кухненска посуда - две тенджери и грил тиган, поставени в шкафа за съхранение на хранителни продукти на превозното средство.

Оставиха в ареста турчин, обвинен в трафик на близо 5 кг метамфетамин през "Капитан Андреево"

Преди този случай последният незаконен трафик на метамфетамин през "Капитан Андреево" бе на 28 юни 2021 година. Тогава за пратката с тегло 4,56 кг бе обвинен също турски гражданин.

Последвайте канала на

Novini.bg
272 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини