Поляк е обвинен за опит да пренесе през Дунав мост 2 над 3,5 кг метамфетамин, укрит в кучешка храна

  • 24 февруари 2023 15:30

  • 229
  • 0
Поляк е обвинен за опит да пренесе през Дунав мост 2 над  3,5 кг метамфетамин, укрит в кучешка храна
© Булфото архив
Слушай новината Слушай новината

Под надзора на Окръжна прокуратура–Видин се водят действия по разследване за извършено престъпление по чл. 242, ал. 2, вр. чл. 18, ал. 1 от НК за пренасяне през страната на наркотични вещества, съобщават от държавното обвинение.

На 23.02.2023 г. полският гражданин С.Р., на 28 г., пристигнал на ГКПП Дунав мост 2 - Видин за излизане от Република България с управляван от него товарен автомобил. При проверка от служители на Териториална дирекция „Митница Русе“ е установено, че в задната част на товарния отсек на камиона се превозват чували с кучешка храна от различни марки. В черен чувал и 6 броя пликове с надпис „Enjoy Adult Dog Food“ са установили прозрачни полиетиленови пакети, съдържащи вещество с кристална структура с общо тегло 3 608.39 гр.

Митничари заловиха украинска валута за близо 400 000 лв. в стените на микробус

При направен тест веществото е реагирало на метамфетамин.

С постановление на разследващия орган полският гражданин, управлявал превозното средство, е привлечен в качеството на обвиняем за опит да пренесе през границата на страната без надлежно разрешение високорисково наркотично вещество. С.Р. е задържан за срок до 72 часа. Предстои внасяне в съда на искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Мая Йорданова
229 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини