Арест за баща и син, хванати с близо 500 грама хероин

  • 11 август 2023 16:32

  • 669
  • 1
Арест за баща и син, хванати с близо 500 грама хероин
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Окръжна прокуратура – Варна привлече към наказателна отговорност 59-годишен мъж и неговия 37-годишен син за това, че в съучастие държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества. Те ще останат задържани за срок до 72 часа с оглед довеждането им в съда за определяне на мярка за неотклонение.

Б.А. и Д.Г. били задържани рано тази сутрин в дома си. В хода на специализирани полицейски действия, служители на ОД на МВР – Варна извършили претърсване в апартамент във варненски квартал. В жилището били намерени 499 грама хероин, 0,91 грама амфетамин и електронна везна. Намерени са също боеприпаси, за които не било представено надлежно разрешително за държане и съхранение. Във връзка с това, освен за престъпление по чл. 354а, ал. 1, по-младият мъж е привлечен и към наказателна отговорност за престъпление по чл. 339 от НК.

Дядо е заловен с хероин, скрил го е в каруца до затвора в Смолян

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура във Варна. Предстои исканията за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо бащата и сина да бъдат внесени за разглеждане в Окръжния съд.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
669 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.08.11 | 17:42

1
колко човешки живота са погубили? Кажете? 500 грама хероин?! това не чаша с водка! ЩЕ ГИ ПУСНАТ срещу 100 лева под гаранция и ТЕ ОТНОЩО ЩЕ ЗАВЪРТЯТ КОЛЕЛОТО НА СМЪРТТА!

Добави коментар

Водещи новини