НАП спря опит за внос на кафе, маскирано като музикални инструменти

  • 17 юли 2022 14:03

  • 1254
  • 1
НАП спря опит за внос на кафе, маскирано като музикални инструменти
© Getty (архив)

Инспектори от звеното за фискален контрол на НАП предотвратиха опит за нерегламентиран внос на сурово кафе, маскирано като музикални инструменти.  Това съобщиха от Националната агенция за приходите (НАП).

В ранните часове на 13 юли, камионът с пловдивска регистрация, който по документи превозвал стока от Германия към Гърция, е спрян за проверка при влизане в страната на граничен пункт Видин Дунав мост 2. Товарителниците, които представил шофьорът, са били за транспорт на музикални инструменти, метал и машини. Той потвърдил пред служителите на „Фискален контрол“, че превозва именно декларираната стока, като минава транзит през България, поради което и транспортното средство е без пломба.

При извършения физически оглед на камиона, в товарния отсек служителите на фискалния пункт открили музикални инструменти, а зад тях било скрито и кафето, което по всяка вероятност е предназначено за българския пазар.

При вътреобщностната доставка на фирмата не се начислява ДДС за стоката и не се налагат обезпечения върху нея. В случая количеството кафе е подготвено за продажба в страната, без да е декларирано и по този начин е направен опит да се укрият приходи и ДДС от продажбата му у нас в размер на над 40 000 лв.

За извършеното нарушение на шофьора е съставен акт, а на камиона е поставена пломба, за да се предотврати разтоварване на количествата кафе във вътрешността България.

„Инспекторите от „Фискален контрол“ наблюдават и анализират непрекъснато доставките и търговията със стоки с висок фискален риск. Изключително бдителни сме при вътреобщностната търговия, като проверки се извършват както по граничните пунктове, така и по големите борси и пазари, за да предотвратим опитите за избягване на данъчно облагане.

Опит за контрабанда на близо 7 кг злато е разкрит на "Капитан Андреево"

Благодарим на колегите за добре свършената работа“, заяви заместник изпълнителният директор на НАП Георги Арнаудов, цитиран в съобщението.

Последвайте канала на

1254 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.07.17 | 17:16

1
Кафе, маркирано като музикални инструменти. ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ, зощото може да откриете и наркотици!

Добави коментар

Водещи новини