Оливер Спасовски: Не е имало туби с бензин в автобуса, изгорял на АМ "Струма"

  • 25 ноември 2021 08:58

  • 4445
  • 5
Оливер Спасовски: Не е имало туби с бензин в автобуса, изгорял на АМ "Струма"
© Булфото (архив)

Министърът на вътрешните работи на Република Северна Македония Оливер Спасовски заяви, че според неговите първоначални информации не е имало туби с бензин в предната част на автобуса, катастрофирал и изгорял на АМ "Струма". Все пак разследването ще покаже това, каза той, цитиран от македонските медии.

Всичко по темата:
Автобусната трагедия на Струма 107

МВР ще предаде всички документи на българската прокуратура, ако македонската прокуратура нареди това, каза министърът в телевизионно предаване снощи.

Трагедията на "Струма": Македонски съдебни лекари ще се включат към екипа, който ще извърши аутопсията

"Не мога да кажа предварително колко би продължило разследване, водено от друга държава. От интерес за всички е разследването да бъде кратко и ефикасно. Ако питате мене трябва ли да се разшири разследването мисля, че това трябва да се направи с цел да покрием всички възможни аспекти на такъв случай. Никой не трябва избегне отговорност, в случай, че я има", отговори  Спасовски на въпроса какво мисли за информациите, че разследването на катастрофата може да продължи и до шест месеца.

Агенция "Беса Транс", чийто лиценз бе отнет снощи, отрича в катастрофиралия в България автобус да е превозвано гориво или пиротехнически средства, съобщава македонският сайт Фактор.

Агенцията информира обществото, семействата на загиналите и ранените в трагичния случай, че автобусът по никакъв начин не е превозвал контрабандно бензин, нафта или пиротехнически средства. Общият капацитет на автобуса е 450-500 литра дизел за използване от самия автобус и в никакъв случай не е имало резерв за контрабандни цели, заяви "Беса Транс".

Всичко по темата:
Автобусната трагедия на Струма 107
Радина Лазарова
4445 5

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 5

Добави коментар
tom

2021.11.25 | 11:21

5
kakvoto i da izmislite ima logika a tia govori tce bez pricina cial avtobus niama kak da se zapali.
бензинаджия

2021.11.25 | 09:51

2
като са заредили в турция и са изминали 400 км в резервоара трябва да е е имало 200 литра най много Следствен експеримент ще влезна в стар автобус и макета да го палят да видим кога ще се разгори

2021.11.25 | 09:56

4
Тубите сигурно са били вече празни ама със изпарения. БУМ се получава не от самото гориво, ама точно заради тях...
Георгиева

2021.11.25 | 09:29

1
относно тубите с гориво,следва разследващите органи да проверят на камерите от бензиностанциите имали заряждания на горива от бензиностанции от Турция до мястото на инцидента

2021.11.25 | 09:52

3
Ами ако още в Прищина ги заредиха тези туби... (Прищина много е близо до Скопие, за някои не само по разстояние)

Добави коментар

Водещи новини