"Беса Транс" от години организира екскурзии за Истанбул и е имала лиценз за работа до 2022 г.

  • 24 ноември 2021 06:47

  • 6930
  • 0
"Беса Транс" от години организира екскурзии за Истанбул и е имала лиценз за работа до 2022 г.
© Getty Images/Guliver (архив)

Не е съобщена официална причина за катастрофата на туристическия автобус на АМ "Струма". Това, което научихме тук, в Македония, е че компанията "Беса Транс" от години организира екскурзии за Истанбул и е имала лиценз за работа до 2022 г., заяви Драган Антоновски, директор на агенция МИА, за предаването "Нещо повече" на БНР.

Всичко по темата:
Автобусната трагедия на Струма 110

Той каза, че автобусът не е бил стар, използван е само от три години, а шофьорът е бил опитен. Единственото, което разбрахме, е че срещу нея е имало няколко сигнала за неспазване на мерките срещу КОВИД-19, превозване на по-голям брой пътници от разрешеното, но за друго не е имало.

Собственикът на автобуса-факла не вдига телефона на близките на загиналите

По повод на изтекли от една македонска телевизия на албански език имена на жертвите Антоновски обясни, че имената на жертвите не се съобщават, защото не са официално потвърдени. "Става дума за четири автобуса, за много хора и не бихме искали да спекулираме кои са жертвите. Оповестени са само имената на пострадалите, които са в болница", обясни директорът на МИА.

Екскурзията е била много евтина, за около 80 евро. Много млади хора са отишли на тази екскурзия до Истанбул. Имало е семейства с деца, цели семейни двойки, млади хора, някои са били на сватбено пътешествие. Целият персонал на една гостилница в Скопие са били на тази екскурзия, каза той.

Доколкото ми е известно няма организирано пътуване от Република Северна Македония към България на близки на пострадали и жертви от катастрофата, но много хора са пристигнали вече в София, за да се информират на място за роднините си, каза Драган Антоновски, директор на агенция МИА, за БНР.

Всичко по темата:
Автобусната трагедия на Струма 110
Радина Лазарова
6930 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини