МВР спря злоупотреба за над 100 000 лв. с европейски пари

  • 08 юли 2021 15:29

  • 1236
  • 0
МВР спря злоупотреба за над 100 000 лв. с европейски пари
© pixabay

Предотвратена е злоупотреба за над 100 000 лева с европейски средства при операция на ОДМВР-Сливен, съобщиха от областната полиция. Акцията срещу нарушения и престъпления, свързани с усвояване на средства от европейски фондове, е проведена от ОДМВР-Сливен със съдействието на Държавен фонд "Земеделие"-София.

На 7 юли служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност", районните управления в Сливен, Нова Загора и Твърдица, съвместно с екипи на ДФЗ-Ямбол, и Областна дирекция по безопасност на храните - Сливен са извършили проверки на 13 регистрирани животновъдни обекта в общините Сливен, Тунджа и Гурково.

Установени са били редица нарушения, липси и несъответствия с подадените към фонд "Земеделие" данни. В 12 от обектите не са установени живи животни. На някои от заявените адреси за отглеждане проверяващите не са намерили съществуващи сгради или такива, годни за тази цел. В един от обектите са открити непоставени ушни марки на дребни и едри преживни животни, които са декларирани и заявени за подпомагане по директни плащания през стопанската 2021 година.

По първоначални данни субсидията, която e трябвало да бъде получена за стопанската година, въз основа на подадените неверни данни към Държавен фонд "Земеделие" е за над 100 000 лева.

Трима души са задържани за 24 часа.

Борислава Борисова
1236 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини