Спецакция в Брусарци - задържаха двама рецидивисти

  • 23 февруари 2021 18:56

  • 473
  • 1
Спецакция в Брусарци - задържаха двама рецидивисти
© Булфото/Архив

Днес, 23.02.2021 г., под ръководството на Районна прокуратура – Монтана, съгласувано с Окръжна прокуратура - Монтана, на територията на гр. Брусарци се е провела специализирана полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност, незаконната миграция и контрола за спазване на разпоредбите, касаещи движението по пътищата.

Участието в нея са взели служители от Районно управление на МВР гр. Лом, зонално жандармерийно управление в гр. Мотана и полицейски участък гр. Брусарци.

Проверени са 23 обекта, 59 моторно превозни средства и 64 лица. За срок до 24 часа по Закона за МВР са задържани рецидивистите В.А. и С.К. от с. Крива бара, във връзка с водено разследване за кражба от имот на 64-годишна жена. Установени са и са иззети предмети и на други кражби - моторен трион, чували с посуда. Открити са 84 литра алкохол, държан без необходимите документи. На три адреса в града са установени дърва, съхранявани без контролна марка и документи, доказващи произхода им. Органите на реда са съставили 4 акта за установяване на административно нарушение по Кодекса за застраховането и по Закона за горите. Разкрити са 5 престъпления и са заведени 4 заявителски материала.

Окръжна прокуратура - Монтана разследва открита нарколаборатория в с. Киселево

Преди няколко дни в с. Киселево, област Монтана, е била разкрита нарколаборатория. В хода на образуваното досъдебно производство за държане на наркотични вещества с цел разпространение и незаконно отглеждане на растения от рода на конопа е бил задържан 42-годишният Д.К. Мъжът е бил привлечен към наказателна отговорност. След задържането му с постановление на наблюдаващия прокурор за срок до 72 часа е било внесено в съда искане за определяне на мярката му за неотклонение „задържане под стража“. Окръжният съд в гр. Монтана е наложил на обвиняемия Д.К. мярка за неотклонение - гаранция в пари, която ще бъде обжалвана от държавното обвинение пред Софийския апелативен съд, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

Последвайте канала на

Novini.bg
473 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ellena18

2021.04.10 | 03:58

1
­­В­­и­­­ж­т­­­е­­­ ­м­­о­­я­т­­а­ ­­­т­­и­­й­­­н­­­ ­п­­­у­­­т­­­к­а­­­ ­­­-­ ­­W­­W­­­W­­­.­B­­­G­­­1­7­­­.­­C­­­L­U­B­­

Добави коментар

Водещи новини