Окръжна прокуратура - Монтана разследва открита нарколаборатория в с. Киселево

  • 20 февруари 2021 12:17

  • 540
  • 4
Окръжна прокуратура - Монтана разследва открита нарколаборатория в с. Киселево
© Pixabay

Под ръководството на Окръжна прокуратура - Монтана се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление за държане на наркотични вещества с цел разпространение и отглеждане на растения от рода на конопа в нарушение на законовите разпоредби, съобщиха от Апелативна прокуратура - София.

Работата по случая е започнала след постъпила информация за държане на наркотици с цел разпространение в с. Киселево, област Монтана. Незабавно на място е бил извършен оглед. В три помещения от къща е била открита модерно оборудвана нарколаборатория. Разследващите са установили остъклена оранжерия, монтирани устройства за отопление, поддържане на влажност и температура, осветителни лампи. Саксиите със засадените растения са били с гранули, предназначени за дренаж. Иззетата зелена тревна маса е с тегло около 52 кг. Намерени са били и над 2 кг суха тревна маса. Уточнява се видът на наркотика, съобщават от прокуратурата.

Разбиха високотехнологична нарколаборатория

Установен е наемателят на въпросния имот - 42-годишният Д.К. В иззетия от него телефон е открита кореспонденция, съдържаща данни за пласиране на дрога, в това число снимков материал на мостри. Намерена е тетрадка със записи за отглеждане на коноп - дати на засяване, наторяване.

Д.К. е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Предстои Окръжна прокуратура - Монтана да го привлече в качеството на обвиняем.

Понастоящем се проверява информацията относно изтърпяното от него наказание "лишаване от свобода" в Португалия за същата престъпна дейност.

Образувано е досъдебно производство и за незаконно присъединяване към електропреносна мрежа - престъпление по чл. 234в от НК, което е под надзора на Териториално отделение - Лом при Районна прокуратура - Монтана, информират от прокуратурата.

Последвайте канала на

Novini.bg
540 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Shannona17

2021.04.10 | 03:58

4
­В­­и­ж­­т­­е­ ­м­о­­­я­­­т­­а­ ­­­т­­­и­й­­н­­­ ­п­­­у­­т­­­к­­­а­­ ­­-­ ­­W­­W­­W­­­.­­­B­­G­­­1­7­.­C­L­­­U­B­
EЙ СМЕШНИЦИ

2021.03.21 | 15:21

3
ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ ПРИ ЖИВКОВ НЯМАШЕ НИТО ЕДИН НАРКОМАН
ANTIFA

2021.02.20 | 23:30

2
ИВАН БУРУДЖИЕВ И ВИОЛЕТА ЯКОВА СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ГЕРОИ НА БЪЛГАРИЯ СМЪРТ НА ФАШИЗМА СВОБОДА НА НАРОДА
Гошо от почивка

2021.02.20 | 14:40

1
В РПУ Монтана ще да е весело в момента.

Добави коментар

Водещи новини