Министър Божанов има предложение как да спрат чадърите за рецидивисти на пътя

  • 10 юли 2022 18:14

  • 1030
  • 3
Министър Божанов има предложение как да спрат чадърите за рецидивисти на пътя
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Министърът на електронното управление в оставка Божидар БожановБожидар БожановБожидар Божанов е ИТ експерт и предприемач, основател на компания за информационна сигурност. Има предлага всички данни, записи, актове, фишове и наказателни постановления на нарушители на пътя да бъдат публикувани. Така, според него, ще става ясно дали сред тях има рецидивисти.

За предложението Божанов съобщи във Фейсбук:

"В петък изпратих писмо до МВР с предложение (и в рамките на правомощията ми по линия на отворените данни) да публикуваме данните, запис по запис, за всички актове, фишове, електронни фишове и наказателни постановления, с всички данни за тях (какво са нарушили, къде е нарушението, каква е глобата и др.).

Кирил Петков: Обявяваме война на всички, които имат агресивно поведение на пътя

Със заличени лични данни на нарушителите, но с анонимизирани идентификатори, така че да стане ясно ако има рецидивисти. От данните няма да е ясно кой е рецидивистът, но ще бъде ясно в кой град колко шофьори има с множество нарушения.

Данните ще могат да бъдат ползвани и за анализи за повишаване на пътната безопасност от общините и неправителствения сектор.

Смятам, че ще имаме достатъчно време за техническата работа по публикуването на тези данни, които ще допринесат за по-безопасни пътища, по-ефективен контрол и превенция и спиране на "чадърите" над нарушители", пише министър Божанов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1030 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.07.10 | 19:06

3
гледам, че няколко животни с много нарушения вече са насрали пейзажа.

2022.07.10 | 18:37

2
Ролята на байесовия извод в математиката на машинното обучение - кола, шофьор, ботуши, инжекции, жертви, изкривяване на доказателства
Доротея

2022.07.10 | 18:28

1
Нинова пак си е ибърсала кравешката шунда с лицето на този нещастник

Добави коментар

Водещи новини