Скок на телефонните измами, отчете МВР

  • 23 януари 2015 12:39

  • 1495
  • 3
Скок на телефонните измами, отчете МВР
©

През 2013 г. има скок на телефонните измами. Това съобщи министърът вътрешните работи Веселин ВучковВеселин Вучков Веселин Бориславов Вучков е роден на 26 декември 1968 г. в село Стоб, Кюстендилско. През 1994 г. по време на парламентарния контрол.

За цялата година са регистрирани 586 случая, установени са 82-ма извършители. За справка през 2012 г. са регистрирани 386 случая, през 2011-та - 287. Заловените са съответно 62-ма и 64-ма.

МВР не води статистика за това с колко пари са измамени жертвите, посочи Вучков. Има постоянно действаща група на национално ниво, която анализира този тип престъпност, каза министърът. Хората сигнализират все повече, дори и при случаи, когато са направени опити за измама. уточни Вучков.

Последните тенденции показват, че вече за измами се използват "саниране на блокове" и "пропаднали роднини в асансьорна шахта".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1495 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
vas

2015.01.24 | 22:29

3
С този вътрешен министър и онзи главен секретар на МВР не виждам как държавата ще пребори престъпността. "Телефонистите" си мамят, циганите по селата си крадат и издевателстват на воля, в градовете се отстрелват през ден..... Ама те си работят– то не са оперативно–следствени действия, издирвания. Глупости!

2015.01.23 | 18:05

2
Вучков,подавай си оставката.Имаш вид на бавноразвиващ се дегенерат и също толкова умен !
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2015.01.23 | 17:29

1
Салям алейкум братя сидерасти, нима забравихте че ние от АТАКА подкрепихме изборният закон на Мая Манолова, с което помогнахме на Бат Сали да стане депутат?Нима забравихте че АТАКА крепеше кворумът на ДПС и БСП повече от година? Нима забравихте че със мълчанието на АТАКА , АТАКА гласува заедно със ДПС и БСП и избраха Пеевски за шеф на ДАНС? Нима забравихте Комисиите на АТАКА за Авиотряд 28, които не доказаха никакви нарушения?Нима забравихте как Волен Сидеров удари полицай и не последва нищо? Нима забравихте как АТАКА не направи нищо срещу мюфтииството което поиска земи? Нима забравихте че докато БСП и ДПС управляваха със помоща на АТАКА и Волен Сидеров - КТБ ФАЛИРА ?Нима забравихте за Костинброд, който се оказа прах на хората в очите? Нима забравихте че Разговора на Борисов със Танов не излезе това за което комунистите претендираха че е? Помни Сидерасто помни, иначе лошо. Сeга отивай да се кланяш на телевизията на Аллах-АлфаТВ

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини