"Задържане под стража" за мъжа, пребил до смърт приятелката си в София

  • 29 ноември 2021 15:29

  • 830
  • 0
"Задържане под стража" за мъжа, пребил до смърт приятелката си в София
© Gettyimages (архив)

В съдебно заседание на 28.11.2021 г. Софийски градски съд (СГС) уважи искането на Софийска градска прокуратура (СГП) и взе постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на 28-годишния Л.П., обвинен в умишлено убийство на М.Д, на 21 години.

Л. П. е привлечен като обвиняем за това, че на 25.11.2021 г. в гр. София, ж. к. „Христо Смирненски“, за времето от 12:00 до 14:00 ч. умишлено е умъртвил М.Д., като ѝ нанесъл множество удари с ръце, крака и други твърди предмети в областта на главата и тялото – престъпление по чл. 115 от НК. 

Пребиха до смърт 21-годишно момиче в София, има задържан

Разследването по случая се води в СДВР. От изготвеното предварително становище към съдебно медицинска експертиза става ясно, че причината за смъртта е закрита черепно-мозъчна травма. Л.П. е неосъждан, завършил е VII-ми клас, неженен, безработен.

Съдът прие доводите на прокурора, че има обосновано предположение обвиняемият да е извършил престъплението, както и реална опасност да се укрие и да извърши друго престъпление, ако му бъде определена мярка за неотклонение по-лека от задържане под стража. С тези мотиви съдът с определение взе спрямо обвиняемия най-тежката мярка за неотклонение. 

Куфарът е, за да си тръгнеш - не да те тъпчат в него!

Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване пред Апелативен съд – София, съобщиха от пресцентъра на ПРБ.

Филип Епитропов
830 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини