Простреляха в главата дете на година и половина във Враца, лекарите се борят за живота му

  • 13 април 2024 20:12

  • 15565
  • 2
Простреляха в главата дете на година и половина във Враца, лекарите се борят за живота му
38 дни
© Булфото (архив)

Дете на около година и половина от Враца е простреляно в главата с въздушна пушка, съобщиха за БНТ от пресцентъра на МВР. От Здравното министерство заявиха, че детето е в много тежко състояние и лекарите се борят за живота му.

Детето е докарано интубирано и в безсъзнание в "Пирогов". При пристигане в болницата на детето е направен скенер и предстои спешна операция. То е с черепно-мозъчна травма, причинена от сачма, която го е улучила малко над веждата.

12-годишно момче е простреляло 2-годишния си племенник. При игра на двора във врачанския квартал “Кулата” по-голямото е съборило въздушна пушка. Не е ясно как точно е произведен изстрела, който е уцелил малкото дете. Майката на пострадалото дете в този момент също е била на двора. Веднага е извикана Спешна помощ. В сигнала до медиците се казва, че дете на година и половина е паднало от столчето върху маса. Незабавно тръгва линейка към отдалечения квартал, но семейството също решава да тръгне с личен автомобил и се разминават с медиците по пътя. 

 Простреляха жена в Русе, в тежко състояние е

При направения рентген на пострадалото се виждало сачма в главата. Детето е интубирано, но медиците веднага се свързват със Здравното министерство, от където изпратиха военен хеликоптер, който е транспортирал детето до Летище "Враждебна". От там с линейка на Спешна помощ е откарано до "Пирогов". Униформени отцепиха района на врачанската болница, за да кацне летателната машина.

Детето е транспортирано до София с опасност за живота. Въздушната пушка е законно притежавана от дядото. Към момента няма задържани.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
15565 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.04.14 | 00:12

2
Цигане е.
Sarbeca

2024.04.13 | 22:04

1
Задръжте тиквата

Добави коментар

Водещи новини