Постоянен арест за убиеца от Стара Загора, който разчлени жертвата си

  • 29 декември 2020 14:21

  • 1485
  • 1
Постоянен арест за убиеца от Стара Загора, който разчлени жертвата си
© Unspalsh

Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Стара Загора, с което е взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Б. К.Той е привлечен като обвиняем за убийството на А. Х., извършено в периода от 2 декември 2020 г. до 13 декември 2020 г. в Стара Загора. Това съобщиха от пресцентъра на Съда.

Престъплението е тежко умишлено и в закона е предвидено наказание - лишаване от свобода от 10 до 20 години. При претърсване на жилището, обитавано от обвиняемия в кв. „Трите чучура“ в Стара Загора, са намерени и иззети нож и човешки торс, обвит в найлон, с липсваща глава, без ръце и крака. В контейнер близо до блока са намерени горните крайници на пострадалия, които са били без длани. На 05.12.2020 г. при сепариране на битов отпадък двама работници открили долните крайници на пострадалия. Според експертна справка, изготвена на 14.12.2020 г., пострадалият е разпознат по татуировките на предмишницата на лявата ръка. Експертиза посочва, че намерените човешки останки са от едно и също тяло.
 

Свирепо убийство в Стара Загора: откриха разчленено тяло

Апелативен съд – Пловдив прецени, че са налице и трите законови предпоставки за задържането под стража на обвиняемия. Въз основа на събраните доказателства, резултати от експертизи и разпити на свидетели, съдиите считат, че е налице обосновано предположение, че задържаният е съпричастен към извършване на престъплението, в което е обвинен. До момента Б. К. не е осъждан, но поради високия размер на предвиденото в закона наказание, механизма и начина на извършване на престъплението, съдът счита, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление при една по-лека мярка за неотклонение. Още повече, че начинът, по който Б. К. се е опитал да се отърве от трупа на пострадалия, чрез неговото разчленяване и изхвърляне на отделните му части в контейнери за боклук, определя обвиняемия като лице с изключително висока степен на обществена опасност.
 

Убиецът и жертвата от Стара Загора са били в приятелски отношения

Определението на Апелативния съд е окончателно. Заседанието се проведе чрез видеоконферентна връзка с обвиняемия, който се намираше в ареста, а в съдебната зала бяха съдебният състав, прокурорът и служебният защитник.

Филип Епитропов
1485 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.12.29 | 16:36

1
Браво бе,от 10 до 20 години затвор толкова ли струва един човешки живот?

Добави коментар

Водещи новини