Атанас Атанасов с пост за резултатите от вота и оставката на Христо Иванов

  • 11 юни 2024 11:19

  • 7667
  • 43
Атанас Атанасов с пост за резултатите от вота и оставката на Христо Иванов
© Булфото (архив)

На първо място искам да благодаря на хората, които гласуваха в неделя. На тези, които дадоха своята подкрепа за нашата коалиция и на тези, които не го направиха. Рекордно ниската избирателна активност е доказателство, че всички вие сте били изправени пред труден избор. Че ние, като политици, сме ви поставили пред такъв и вината за тази ситуация е наша. Това написа във фейсбук ген. Атанас Атанасовген. Атанас АтанасовАтанас Петров Атанасов е роден на 17 май 1959 година в с. Батин, България. О. з. ген. Атанас Петров

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 891

"Живеейки в силно конфронтационен момент, на тежко разделение в българското общество, ние се провалихме в процеса на удовлетворяване на очакванията на собствените ни избиратели по отношение на допустимостта на компромиса, който трябваше да бъде направен. Сами създадохме високи очаквания, спомогнахме да бъдат заредени силно емоционално, а в последствие не обяснихме достатъчно добре действията си, към които самата реалност и желанието България да се предвижи напред, ни доведоха.

Христо Иванов подаде оставка като председател на "Да, България", няма да става и депутат

В тази негативна среда някак потънаха безспорните успехи на кабинета “Денков” - членството в Шенген, което според предприсъединителния процес на интеграцията ни в ЕС, трябваше да се случи още през 2009 г., промените в Конституцията, които бяха остро критикувани, но истинската оценка за тях дойде от Европейската комисия с отпадането на Механизма за сътрудничество и проверка, успехите в икономическата и социалната сфера - защото числата не лъжат и съвсем ясно показват, че за последните три години страната ни се развива по-бързо, отколкото за предишните 12. Силата на нашата общност винаги е била в честния диалог с нашите избиратели. Допуснахме той да бъде нарушен и последствията не закъсняха.

Възстановяването на разговора за нас започва с насрочване на Национално събрание на Демократи за силна България. То следва да даде своята критична оценка на решенията и действията ни дотук. Резултатите на ДСБ показват запазване на парламентарното ни представителство и представителството ни в Европейския парламент. Това обаче няма как да ни успокоява. Тепърва започва вътрешният анализ и мога да ви уверя, че сме с отворено съзнание за нелеките изводи, които неизбежно ще бъдат направени. От своя страна, аз ще поискам вот на доверие от нашите членове и симпатизанти и ще разчитам на откровен диалог, който да посочи пътя напред. Убеден съм, че независимо от допуснатите грешки ние постигнахме един категоричен успех - консолидация на демократичната общност, която няма аналог за последните 2 десетилетия - първоначално в рамките на Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от, а в последствие и с партньорите ни от “Продължаваме промяната”. Тази консолидация трябва да продължи с привличането на нови партньори от политическия и гражданския сектор.

Битката за върховенството на правото в България е най-тежката битка на българския преход, защото в политическия му смисъл, той не може да свърши без то да е постигнато. Без правосъдие, което да гарантира, че всички са равни пред закона, демокрацията остава фалшива, остава силно уязвима. Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от възникна в отговор на тази необходимост и успя да я наложи като национална цел. Реформата на Конституцията, която отвори пътя за същинска промяна в съдебната система, е факт. Историята ще съди всички нас, политиците, спрямо постигнатите цели и техния мащаб.

И тук идва ред за моите искрени благодарности към Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския, без когото постигнато щеше да е невъзможно. Извървяхме заедно дълъг път – и като общности, едни към други, и заедно, понасяйки върху гърба си ударите на статуквото. Превърнахме се в истински отбор, който доказа своята устойчивост, който издържа на всички предизвикателства. Общ дълг на всички ни е да запазим и надграждаме постигнато. Вярвам, че Христо ще остане част от този процес, независимо от ролята си, защото имаме нужда от неговата мъдрост и визионерство.

В 50-ото Народно събрание ПП-ДБ остава единствената проевропейска опозиционна политическа сила, която упорито ще продължи да работи за превръщането на България в богата и благоденстваща страна с реформирани институции, служещи на интересите на гражданите и обществото."

Последвайте канала на

Радина Лазарова
7667 43

Свързани новини

Коментари 43

Добави коментар
Габи

2024.06.16 | 21:54

43
И двамата с Иванов трябва да си ходят!
Калина

2024.06.16 | 18:37

42
Атанасов е следващия, който трябва да подаде своята оставка. Ако има достатъчно топки разбира се.
ддддддддд

2024.06.12 | 11:02

41
Генералчето да последва примера на Иванов
Петър

2024.06.12 | 09:51

40
И Атанасов и Христо Иванов нямат място в политиката. Нищо не направиха за сумати години.

2024.06.11 | 15:27

39
махайте се от власта продажници, народа ви мрази!

2024.06.11 | 15:17

38
Западните самолети Ф-16 и Мираж ще ИЗЛИТАТ от БЪЛГАРИЯ, РУМЪНИЯ и ПОЛША за НАНАСЯНЕ УДАРИ по РУСИЯ и ТЕРИТОРИИТЕ И. НАТО това Е РЕШИЛО... И ПП ВЕЛИЧИЕ е СЪГЛАСНО с такова решение и го потвърдиха след края на изборите.

2024.06.11 | 14:52

37
Изборните Резултати и кои Партии влизат в НС се изчисляват в Американското Посолство в София и се Заповядват на Колониалната Власт в България за ОБЯВЯВАНЕ. ЕДИНСТВЕНИЯТ НАЧИН ДА СЕ ПРОТИВОПОСТАВИШ НА ТОВА Е МАСОВО ДА НЕ СЕ ГЛАСУВА И ТАКА РЕЗУЛТАТИТЕ СТАВАТ НЕЛИГИТИМНИ. ТАКА ФУНКЦИОНИРА КОЛОНИАЛНАТА ДЕМОКРАЦИЯ в БЪЛГАРИЯ и навсякъде в КОЛОНИИТЕ на САЩ.

2024.06.11 | 14:26

36
Тъпо джудже,подавай оставка и изчезвай от политиката.
32- бре , ти да видиш....

2024.06.11 | 14:04

35
Ми върнете си живковия "социализЪм"и ще гласувате под строй , а и желязната завеса ще ви държи тук да оправяте демаграфията....Нали сте "патреоте" , що щете в презрения запад и щатите???
Хм....

2024.06.11 | 13:55

33
Комунягите са като котките , те по гръб не падат и дори загубата за тях е ....хм...победа.
Ми да....

2024.06.11 | 13:56

34
Като има тъпунгери да им вярват.....

Добави коментар

Водещи новини