Борис Бонев разкри причинита да се налагат подобен тип сглобки на национално ниво

  • 12 октомври 2023 08:39

  • 1253
  • 6
Борис Бонев разкри причинита да се налагат подобен тип сглобки на национално ниво
© Нова тв
Слушай новината Слушай новината

„Причината „Спаси София” толкова дълго да съществува е именно да бъдем антипод на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, на тяхното управление и начина, по който работят”. Това заяви в „Здравей, България” Борис БоневБорис БоневБорис Бонев е български политик, икономист и общественик. Един от основателите на „Спаси, водач на листата за общински съветници на ПП-ДБ и „Спаси София” за местните избори в столицата.

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1146

"Имаме огромен екип от подготвени и посветени на София хора, с много подробна програма, описваща проблемите и решенията за тях”, заяви Бонев.

Той открои 3 приоритета – инвестиции в кварталите, прозрачност при управлението, както и София да е чист и зелен град.

По думите му не им е било лесно да продължат партньорството на местно ниво с ПП-ДБ заради „некоалицията” на национално.

„Една от причините да се налагат подобен тип сглобки на национално ниво е невъзможността да се сформира стабилно мнозинство и да няма постоянна политическа криза”, заяви Бонев. По думите му това е причината да работят за пълно мнозинство в Столичния общински съвет.

Бонев разказа за казус с „Топлофикация” – за ремонт на път преди 2 години. Той акцентира, че дружеството не се е съобразило със закона, за да облагодетелства определена фирма.

Васил Терзиев разкри как ще се справи с мръсния въздух в София

„Толпофикация” разделя пътя и паркинг на 2 обществени поръчки, за да може да се вместят и двете до 270 000 лв. Едната е само на 18 лв. под тази граница. По този начин възлага на една конкретна фирма да бъде извършен ремонтът в нарушение на Закона за обществените поръчки”, заяви Борис БоневБорис БоневБорис Бонев е български политик, икономист и общественик. Един от основателите на „Спаси. Той показа асфалтови проби от пътя и паркинга, които са под законовото изискване за дебелина. Според Бонев злоупотребата е за около 150 000 лв.

„Не сме зависими от строителните фирми, нямаме бизнеси с тях, нито възнамеряваме да имаме, поради което очакваме да ремонтират качествено и общината да осъществява контрол”, заяви Бонев.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1253 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2023.10.12 | 11:49

6
Джендър нещастен да го духаш
Иван

2023.10.12 | 09:35

1
Тоя разбира от всичко
О

2023.10.12 | 11:48

5
Точно тоя гей разбира от всичко. Червен боклук да го духаш с кауня Р.

2023.10.12 | 11:39

4
Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно по-хладно от ви.агра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ер.екция, много спе.рма и повишена издръжливост и тестостерон. Прочетете го сами------> mub.me/medik

2023.10.12 | 11:30

3
Шефът на австрийския парламент уличи Кирил Петков в лъжа

2023.10.12 | 09:57

2
Тея садиха борчета на минали избори в жк Люлин 6. После всички борчета изсъхнаха...

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини