Вили Лилков: Имам експертизата да реша проблемите на София

  • 29 септември 2023 18:09

  • 1143
  • 4
Вили Лилков: Имам експертизата да реша проблемите на София
© Кадър: БТВ
Слушай новината Слушай новината

„Обичам София, познавам я, знам проблемите на града и мога да ги реша. Включих се, защото десните избиратели бяха поставени в ситуация да нямат десен кандидат за кмет. Кандидатирах се отново, защото сега получих много по-голяма външна подкрепа, освен тази, която имам от „Реформаторския блок“. Стотици хора от „Синя София“ ми се обадиха и заявиха, че ще ме подкрепят. Това заяви кандидатът за кмет на столицата, издигнат от коалиция „Синя София“ проф. Вили Лилков в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„Относно упреците, че кандидатурата му е удар по кандидатът на ПП-ДБ Васил Терзиев, Лилков определи като неоснователни. „Разликата между нас е в експертизата. София трябва да има кмет, който познава проблемите на София и е политик. София не е място, на което някой ще се учи да управлява. Всяка професионална позиция изисква експертиза. Всяко нещо си искало майстора“, поясни той.

„Вече няма да коментирам персонално кандидатите, защото сме в предизборна кампания. Оттук нататък трябва да говорим само за София“, обяви десният кандидат за кмет.

Започва битката за местната власт: Ето кои са кандидатите в големите общини

„Проблемите на града са много. Столицата е многофункционален град. Тя трябва да се справи с множество проблеми – социална инфраструктура, транспортна, културна и др. Никой не говори за проблемите в „Топлофикация София“. В момента правим анализ на финансовото състояние на дружеството. Нещата съвсем не са добри. 10 години „Топлофикация София“ вече трупа загуби и те надхвърлят 1,5 млрд. лева., продължават да се трупат огромни лихви. Трябва да започне много сериозна модернизация в цялата топлопреносна мрежа. Американски консултант смята, че трябва да се инвестират 860 млн. евро, за да се реши проблема на дружеството. Кой трябва да сподели тази отговорност – общината или държавата? Има два начина, по които да се решат проблемите – единият е труден, другият е умен. Общината заедно с държавата трябва споделено да дадат средства за модернизация. Ако трябва ще се обсъди въпросът за концесията на „Топлофикация София“, заяви проф. Лилков.

„В „Софийска вода“ са направени много неща. Вече е подписан анекс за продължаване на концесията на дружеството. Стотици милиони са натрупани в това дружество, като печалба. Очаквам да се представи един амбициозен план за модернизация на „Софийска вода“ и подобряване на услугата, канализационната мрежа трябва да се обнови“, каза десният кандидат за градоначалник.

По думите му меката политика на компромиси трябва да приключи.

„Жълтите павета са културна ценност и част от историята на София. Тази сага започна с едно неправилно направено задание, което дори е смешно. Трябвало е да селектират паветата по дължина и са получавали фуги от 2-3 см., като на никой не му е правило впечатление. Да не говорим за качеството на подложката“, разясни Вили Лилков.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1143 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.09.29 | 22:31

4
Разпродажба!!! Компактен и мощен преносим нагревател с керамично отопление, свързва се директно към контакт в стената, много икономичен и безшумен, има таймер и дистанционно! Промоционална цена: 79 BGN..------> mub.me/handy
Успех, Вили !

2023.09.29 | 20:18

3
Интересен спектакъл. Май Терзиев е "данайски дар" за сините избиратели, а репликата на Цецка Цачева - Хекимян е Бойков "подарък" за данайците. Единственият, зад гърба на когото не стоят па.. и (пардон, парламентарна партия) се казва Вили Лилков.

2023.09.29 | 20:06

2
Тоя човечец изглежда потресаващо... Как е възможно да е кандидат за кмет на София?
Пани

2023.09.29 | 19:25

1
Вили прекалил си с боята , или смени коафьора

Добави коментар

Водещи новини