Министър Стоянов разкри какви мерки предприема МВР във връзка с местните избори

  • 25 септември 2023 14:20

  • 984
  • 1
Министър Стоянов разкри какви мерки предприема МВР във връзка с местните избори
©
Слушай новината Слушай новината

По повод предстоящите избори за общински съветници и кметове, в МВР е създадена организация за недопускане на изборни престъпления в няколко направления.

Това каза по време на изслушване в парламента министърът на вътрешните работи Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните. Той обясни, че на първо място е създаден оперативен щаб, с ръководител - главният секретар на министерството. Стоянов добави, че сред основните дейности на щаба са оперативното ръководство на дейността по противодействие на престъпления срещу политическите права на гражданите, опазване на обществения ред и осигуряване на пожарната безопасност в периода на изборите, информационният обмен между структурите на МВР и координацията с държавите институции. 

Как изглежда към момента битката за София?

Министърът каза още, че е изготвен план с конкретни отговорни структури на министерството и срокове за изпълнение. По думите му планът координира дейността на структурите на МВР и взаимодействието с компетентните държавни органи за недопускане, предотвратяване и разкриване на изборни престъпления, предаде БТА.  

Последвайте канала на

Филип Епитропов
984 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.09.25 | 23:18

1
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> welcome.to/biocom

Добави коментар

Водещи новини