Калин Стоянов: Категорично Кирил Петков не е искал нищо от мен за кадровите решения в МВР

  • 02 септември 2023 09:37

  • 1745
  • 6
Калин Стоянов: Категорично Кирил Петков не е искал нищо от мен за кадровите решения в МВР
© Нова тв
Слушай новината Слушай новината

Категорично Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически не е искал нищо от мен във връзка с кадровите решения в МВР. Това е решение, взето лично от мен. 

Това заяви в студито на „Събуди се” вътрешният министър Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните, коментирайки думите на главния секретар в оставка Петър Тодоров, че именно съпредседателят на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" е поискал отстраняването му. 

"Не успях да изслушам цялото интервюто на господин главният секретар, но предполагам, че той отново е говорил това, което напоително говори през последните няколко дни. Колегите от министерството се шегуват, че този човек в рамките на няколко дни е дал повече интервюта, отколкото през двете години на поста като главен секретар. Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически е един от многото народни представители, които в рамките на тези три месеца са идвали при мен. Категорично не е искал нищо от мен във връзка с кадрови назначения. Това решение е взето и изцяло единствено от мен", подчерта министърът.

Петър Тодоров: Връщат на работа МВР директори, обвинени в сексуален тормоз спрямо служителки

И допълни: "Искам да поясня нещо, което в многото напоителни интервюта на господин главният секретар - той тактично спестява. Още в първите дни, в които аз взех поста като министър на вътрешните работи, проведох два разговора с него. И в двата разговора категорично му заявих, че няма да разчитам на него и няма как да продължим да работим заедно. Тогава той категорично ми заяви, че не възнамерява да освободи поста и с усмивка на лице ми каза, че ако преценя - да пробвам процедурата през президента". 

Стоянов подчерта, че в продължение на две години е работил заедно с Тодоров, от времето, когато министърът е бил директор на ГДБОП.

"Аз познавам този човек в продължение на тези две години, през които той имаше възможността да бъде мой пряк ръководител. Аз в детайли опознам този човек, най-вече неговите качества, възможности и не на последно място, начините по които взима решения. Имам предвид, че в много от случаите се взимаха неточни, неадекватни и ненавремени решения", категоричен е вътрешният министър.  

Стоянов даде пример за неадекватно поведение от страна на ръководството на МВР по случая с убития в София психолог: „Няма как, многократно подадени сигнали от неговата майка са останали неглижирани и се стига до убийството.

Също при случая с убиеца на Митко от Цалапица „ако тогава се взети адекватни и точни решения, ние нямаше сега да издирваме този човек, някъде в Европа“.

Министърът обясни, че заради случая дисциплинарно е уволнен началникът на районното управление в Стамболийски. Има множество дисциплинарни производства, вероятно ще има уволнения.

Той потвърди, че има насоки, че убиецът се намира в Германия. „Има заповед за арест на този човек“, каза Стоянов.

Министърът коментира твърденията за участие на Алексей Петров в създаването на управляващата конфигурация: „Не разбирам от строителство, архитектура, не разбирам от сглобки. Не вярвам да има такава ситуация“.

Във връзка с убийството на Петров той посочи: „Той е бил изключително спокоен. Охраната, която е използвал, е била непрофесионална – охрана, която е само като осигуряване на битови нужди, не физическа охрана“.

За момента няма заподозрян извършител и поръчител на покушението.

„Това са изключително добре подготвени престъпления, предполагаме, че жертвата е била обект на наблюдение изключително дълго време“, каза Стоянов.

 

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1745 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
bobi

2023.09.02 | 10:38

6
ЕЕЕЕ,КАКВО ДРУГО ДА КАЖЕШ! ПОДЛОГА ДОЛНА НА КИРО ПРОСТОТО ПАРЧЕ!!!!!!!!

2023.09.02 | 10:26

5
smeshnik vidiah te po TV kolko si negramoten i sas sigurnost prestapnikat kirco te manipulira a ti slushkash
Ббй

2023.09.02 | 10:20

4
Лайер

2023.09.02 | 10:15

3
поредната комплексирана калинка. бопаджийте дадоха банкет, че се отърваха от тоя некадърен кариерист.

2023.09.02 | 10:04

2
Нищо не е искал, просто ти е наредил кво да правиш и ти като верен помияр изпълняваш.
хаха

2023.09.02 | 09:58

1
е то остава да каже, че му е наредил и той изпълнява хаха

Добави коментар

Водещи новини