Калин Стоянов: Убийството на пътя, след алкохол или наркотици, трябва да бъде умишлено убийство

  • 05 септември 2023 09:54

  • 1642
  • 8
©
Слушай новината Слушай новината

След поредния трагичен инцидент и след поредната среща с близки на загинали деца, аз съм още по-убеден в това, че убийството на пътя, причинено след употреба на алкохол или наркотици, трябва да бъде квалифицирано като умишлено убийство.

Това заяви вътрешният министър Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните, след извънредната среща по проблемите на пътната безопасност, проведена в Министерския съвет.

Премиерът Денков: Ще предприемем такива мерки, от които нарушителите на пътя да ги заболи

В нея взеха участие представители на прокуратурата, Националното сдружение на общините в Република България, народни представители, Столичната община и родители на загинали в катастрофи.

Класната на убитото на пешеходна пътека 15-годишно момче с разказ през сълзи за него

Няма как човек, който се е качил зад волана с повече от два промила алкохол в кръвта, кара с превишена скорост, убива човек на пешеходна пътека, това не може да бъде квалифицирано като нищо друго, освен като умишлено убийство, подчерта министърът.

Той отправи апел и каза категорично, че мярката за отнемането на автомобил работи и всеки, който си позволи и бива заловен, че управлява автомобил след употреба на алкохол или наркотици, той ще остане без своя автомобил. По думите му вече има осъдителни присъди и отнети автомобили.

Битката, която водим с войната по пътищата, трябва да бъде битка на всички, на цялото общество. Не трябва да оставаме безпристрастни, посочи Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните.

Това правителство направи най-много за всички нас. Направи бързи и спешни промени, каза Иван Спасов - представител на почернените родители и благодари на министъра на вътрешните работи, на премиера, на всички министри и депутати.

Тези деца от гробовете на може да ги извадим и да ги върнем, нашата цел е да спасим други човешки животи, каза Иван Спасов. Единствено това правителство направи нещо в неща ползва, каза той.

Нашите деца ги няма. Филип остана завинаги на 14 г. Изключително сме благодарни на Калин Стоян защото той направи 3 срещи с нас и ни помогна много. Нашите деца ги няма, нека вашите останат живи, каза майка на убито на пътя дете. Тя се надява това, че са обсъдили къде са пробойните да свърши работа и да няма повече почернени родители.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1642 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2023.09.05 | 11:22

7
Браво пич,точно така.Веднага сменете закона.
Поцо

2023.09.05 | 10:50

6
Белославка и Калинка - хайде у панделата! Отървахте се, щото сте известни, майка ви!!!!
ШИБАМ КОПЕЙКИ С МЕКИ КИТКИ!

2023.09.05 | 10:38

5
ДОБРУТРО, НЕКОИ ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ ГО ПОВТАРЯМЕ, НО ТИЯ, ДЕТО КАРАТ ПОРКАНИ СА В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ И НЕМА ДА СЕ СЛУЧИ.
ШИИБАМ ЧЕРВЕНИ ЛУМПЕНИ

2023.09.05 | 10:20

2
ТОВА ГО ПОВТАРЯМ ОТ ПОЧТИ ГОДИНА ...., НО И ДРУГО ....,ДОРИ И ТРЕЗВИ ДА СА - ПАК НЕ СПИРАТ НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА...ИМА ТАКИВА ...., .. ТЕ СА ПОТЕНЦИАЛНИ УБИЙЙЙЙЙЙЦИИИИИ .......
Манталитет

2023.09.05 | 10:29

4
На български шофьор. А когато е в друга държава, спазва всичко, щото там ако сгазиш някой на пешеходната зона, отиваш за 30 години или доживотен затвор.
Бойко

2023.09.05 | 10:23

3
Е аз ли да го променя в закона г-н смотаняк

2023.09.05 | 10:18

1
Отклоняват вниманието от провала на правителството.

Добави коментар

Водещи новини