Калин Стоянов: Около 67 млн. лв. има във Фонда за бедствия и аварии

  • 14 септември 2023 12:53

  • 704
  • 0
Калин Стоянов: Около 67 млн. лв. има във Фонда за бедствия и аварии
© Булфото, архив
Слушай новината Слушай новината

Във Фонда на Междуведомствена комисия за възстановяване и подпомагане има около 67 млн. лева, благодарение на отпуснатите допълнително 50 млн. лв. по бюджета за 2023 г., съобщи вътрешният министър пред журналисти. Той взе участие в отбелязването на професионалния празник на българските пожарникари, уточнява БТА.

Стоянов посочи, че се очаква документацията от община Царево във връзка с наводнението в района, като тя ще бъде разгледана в момента, в който постъпи. "Ще се опитаме да отговорим на почти всички нужди, които имат в момента“, добави той. 

Министърът заяви, че приоритет ще бъдат мостовите съоръжения, пътищата и компрометираната стена на един от язовирите в района. Със средствата във фонда ще бъде помогнато и на други общини в страната, пострадали от бедствия през годината, като Берковица, Монтана и Враца.

Кметът на Царево: Приоритетно да се направят язовирите, мостовете и пътищата

Във връзка с миграционната обстановка министър Стоянов каза, че положението остава сериозно по границата, но след направената реорганизация има много по-голям брой недопуснати опити за незаконно преминаване за сметка на задържаните мигранти във вътрешността на страната.

На въпрос за надвишения капацитет на домовете на дирекция „Миграция“, в които се настаняват мигранти, министърът коментира, че ситуацията е под контрол. „Тези домове са пълни благодарение на работата на МВР, заради това, че успяват да задържат и тези, които са преминали границата. В момента натискът е огромен, има дни, в които недопуснатите опити за преминаване на границата са от порядъка на 1500“, каза още Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните. Той допълни, че ако някъде се наложи, ще бъдат отворени допълнителни площадки за настаняване на мигранти.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
704 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини