Васил Терзиев и Борис Бонев: Ще върнем Витоша на софиянци

  • 24 септември 2023 13:47

  • 3652
  • 0
Васил Терзиев и Борис Бонев: Ще върнем Витоша на софиянци
© ПП-ДБ

На среща с медиите кандидат-кметът на София Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите и водачът на общинската листа Борис БоневБорис БоневБорис Бонев е български политик, икономист и общественик. Един от основателите на „Спаси представиха своята визия за връщането на Витоша на софиянци и подобряването на достъпа и възможностите за целогодишен спорт и туризъм в планината.

Лидерът на “Спаси София” припомни, че общинските лифтове са приватизирани през 2007 г. по време на кметуването на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, а сегашният кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска е била член на Надзорния съвет на Столичната агенцията по приватизация. “Срамно е, че в договора няма изискване за работещи лифтове или поддръжка. Общината сама си е вързала ръцете”, изтъкна Бонев.

“29 октомври е референдум за Витоша. Дали хората ще се доверят на нашия екип, който ще даде достъп до Витоша за целогодишен отдих и спорт, за да може софиянци да се възползват от този уникален ресурс. Или отново да бъде гласувано доверие на хора, които са направили скандален приватизационен договор, абсолютно едностранчив, и които 16 години не успяват да намерят решение, което да позволи на нас, столичани, да имаме удобен достъп до тази планина”, заяви Терзиев.

“За нас е изключително важно това да се промени. Няма много европейски столици, които да имат планина до тях, и тази планина да седи неразвита. Нито за зимен спорт, нито за катерене, нито за парапланеризъм, нито за спортна езда - всичко, което би могло да бъде от полза на софиянци”, добави Терзиев.

По думите на Бонев символите на нашия град са превърнати в заложник на съмнителни сделки и откровено бездействие на управляващите от Столичната община. “Инфраструктурата в планината е занемарена, достъпът с лифтове е осакатен, а ски зоната практически не се използва”, заяви той.

Според Борис БоневБорис БоневБорис Бонев е български политик, икономист и общественик. Един от основателите на „Спаси управляващите умишлено са бездействали срещу обществения интерес. “Какво е обяснението за поредицата от нелогични бездействия на г-жа Фандъкова и екипа ѝ? Последните 5 години се хвърля прах в очите. Нищо не се променя - лифтовете се разпадат, а достъпът до планината е невъзможен”, обобщи Бонев.

Решенията за Витоша на Терзиев и Бонев

Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите и Борис БоневБорис БоневБорис Бонев е български политик, икономист и общественик. Един от основателите на „Спаси очертаха и своя план как ще бъде решен казусът Витоша. “Трябва да седнем на една маса и да се разберем. Ясно е, че Витоша няма как да стане алпийски курорт - просто няма условия за това, но пък е и ясно, че на Витоша трябва да има зимни спортове. Аз карам ски и искам да карам ски на Витоша. След като седнем на една маса,  и установим всички факти, установим какви са инструментите на кмета, какви са възможностите, но без да нарушаваме екологичния баланс, как да имаме целогодишен достъп - всичко това искаме да го направим в първите шест месеца от новия мандат - след това ще планираме и цялостния подход, и разходите за решенията”, каза Бонев.

“По наши разчети всичко може да стане в рамките на един мандат, да се решат всички проблеми и да се синхронизират дейностите и отделните институции. Тези идеи седят като идеи от десетилетия и просто не се работи за тяхната реализация. Но ние имаме волята да го направим”, завърши Терзиев.

Васил Терзиев: “Може и ще бъде по- добре”

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3652 0

Свързани новини

Водещи новини