ПП-ДБ: Има как да имаме развити региони и условия за по-добър живот във всяко кътче на България

  • 24 март 2023 15:23

  • 730
  • 15
ПП-ДБ: Има как да имаме развити региони и условия за по-добър живот във всяко кътче на България
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Развити региони с условия за по-добър живот за всеки български гражданин са моторът, който може да изведе България на друга скорост на развитие. Обединението „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“ има ясен и прозрачен план как страната ни да излезе от застоя и стабилната бедност от последните десетилетия, съобщават от пресцентъра му.

Редовният кабинет „Петков“ предприе конкретни действия за премахване неравенствата между регионите. За първи път беше предложено прозрачно и справедливо разпределяне на средствата за общински проекти, за да усетят гражданите промените във всекидневния си живот. Загърбена беше наложената през последните 10 г. от управлението на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в практика финанси да отиват само към „любими кметове“.

Договорено беше проектиране на 5 моста над река Дунав с Румъния, стартира и проектът за тунел под Шипка. Тези проекти ще помогнат за стимулиране на икономиките на регионите. България може да се развива на една скорост при прецизно и равномерно инвестиране според нуждите на всяка област и община. Не е нормално 5 общински центъра да привличат хора, а цели региони да обезлюдяват. Не е нормално стандартът на живот между малките и големи населени места да е огромен.

Пари в държавата за нормален европейски живот на гражданите има. Важно е да се спрат схемите за кражби и средствата да се насочат към инвестиции в производства, а оттам и за достойни доходи на работещите.

Обединението „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" – Демократична България” има ясна програма с прозрачни стъпки за осигуряването на икономически бум на всеки регион в България – както в големите населени места, така и в общинските центрове, и в селата. Ще инвестираме 50 млрд. лв. поравно в Северна и в Южна България. Средствата ще бъдат осигурени от еврофондовете, от Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ), и частично от националния бюджет.

Кирил Петков в Шумен: Всички осъзнават, че трябва заедно да си запретнем ръкавите и да не чакаме спасител

Ще подкрепим бизнеса да увеличи производителността си, както и стандарта на живот на работещите, за да преодолеем изоставането от Европа. Малките и средни ферми ще се превърнат в национален приоритет, за да осигурят за хората качествени плодове, зеленчуци, месни и млечни продукти на ниски цени.

С прецизно и прозрачно насочване на средствата, градовете и селата на България могат да бъдат място за пълноценен живот. Всеки български гражданин трябва да има гарантиран достъп до чиста питейна вода, добро здравеопазване, качествено образование, удобен транспорт, развита инфраструктура и бърз интернет.

Наш приоритет е да довършим и 6 стратегически пътни проекта, важни за развитието на регионите. Това са тунелите през Петрохан и при Шипка. Автомагистрала „Хемус“ ще бъде цялостно скоростно трасе, изградено законосъобразно. Ускорено ще се построи обходен път около Плевен за автомагистрала “Хемус”. Планира се проектиране на продължение на автомагистрала „Черно море“ от южната българска граница до румънската, като част от линията Александропулис – Констанца. Освен това ще се довърши строителството на магистрала „Европа“ и на пътя Видин – Ботевград. Приоритетни ще са и обходни пътища, които са важни за националната и регионална свързаност. Всичко това ще се изгради при спазването на утвърдените стандарти, без кражби на средствата и без липсващи сантиметри асфалт. За целта ще бъде въведено законодателство, което да уреди статута на съществуващите незаконни възлагания на пътни строежи от времето на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, включително незаконните инхаус възлагания и строителство с намалено количество асфалт.

За да живеят българските граждани в нормално общество със справедливо оповестяване на разходваните публични средствата, ще гарантираме прозрачност и ефективност при всички обществени поръчки. Няма да се допуснат нагласени конкурси, при които парите отиват при едни и същи фирми, от които хората не виждат подобрение в ежедневието си.

Туризмът ще бъде подкрепен като стратегически сектор за развитие на регионите и важен източник на приходи за хората по места и местните икономики.

Достъпът на всеки български гражданин до постоянно течаща чиста питейна вода заедно с изграждането на пречиствателни станции за питейна вода и отпадъчни води ще бъде гарантиран като инвестиции в план за устойчиво развитие на регионите. Има как да гарантираме здравето на хората и да осигурим адекватна грижа за природата.

Планираме и осигуряване на минимум 50% от финансирането по европейските програми до 2027 г. за трите северни региона на страната и стимулиране на инвестиционната им среда – за повече възможности за работа и увеличение на доходите.

Равномерното развитие на регионите е важно, за да се осигурят инвестиции и нормални условия за живот във всяко едно кътче на страната. Обединението „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" – Демократична България” има експертния капацитет и може да направи нужните промени в полза на гражданите. За целта е нужно мнозинство за сформиране на стабилно правителство, което ще продължи добрите практики, започнати от последния редовен кабинет на ПП и ДБ, за да се превърне България в нормална европейска държава. Има как.

Изборът е ясен. Стабилна бедност отново или европейски доходи за нормален европейски живот. Няма спасител, зависи от теб. Гласувай на 2 април с номер 12. Има как!

Росица Валентинова
730 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар
Гост

2023.03.24 | 18:16

15
Долни крадци лъжци подли
ИМА КАК .., МУТРИИ

2023.03.24 | 17:59

12
НЕДЯЛКО ОТ ПИК Е ЗАВЕЛ ДЕЛО ЗА ЗАКАНА ЗА УБИЙСТВО... БАЩАТА НА КИРИЛ ПЕТКОВ, ЗАПЛАШИ НЕДЯЛКО ОТ ПИК ЧЕ ЩЕ ГО УБИВАТ ....
Аххаа

2023.03.24 | 18:11

14
БРАВО на ПИК.

2023.03.24 | 18:00

13
Всички подкрепящи Украйна може да заминавате, никой не ви спира, заминавайте да Воювате с Русия. Не губете време, Не стойте, а заминавайте.
юлиян

2023.03.24 | 17:49

11
Разбира се,че имате готов план да ''заживеем по-добре'';Като ни вкарате пряко във войната в Украйна,за вашия и на Америка ''кеф''.Това е вашето виждане за ''светлото евроатлантическо бъдеще'' на източноевропейската ни черноморска държава.

2023.03.24 | 15:40

2
Без Русия НЯМА КАК. Българският Народ е Русофилска Народностна група и така ще си бъде. Защо ни предохте?

2023.03.24 | 17:39

10
руски трол....никога повече руско робство в Родината ни
Баце

2023.03.24 | 15:41

3
Защото си тъп гяур, мри в лайна нещасник!!

2023.03.24 | 17:38

9
марш крадливи кенефи

2023.03.24 | 17:06

8
Как? С приказки нищо не става.

2023.03.24 | 15:36

1
ИЗМАМНИЦИ

2023.03.24 | 17:04

7
СЪВТСКИ, путинови Помияри.

2023.03.24 | 17:03

6
ПП едерасти, наркомани и ДБ еили са ментета в политиката. Таковайте си таковайката!
Иван

2023.03.24 | 16:04

5
Шарлатани долни вън от България

Добави коментар

Водещи новини