ВМРО прекратява разговорите с „Български възход” за общо явяване на изборите

  • 22 февруари 2023 14:00

  • 1021
  • 0
ВМРО прекратява разговорите с „Български възход” за общо явяване на изборите
© ВМРО
Слушай новината Слушай новината

ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа - Българско национално движение спира разговорите за общо явяване на изборите за парламент на 2 април с партията на Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен „Български възход”. „По време на проведените срещи между представители на двете формации, на практика не се стигна до никаква конкретика относно бъдещата предизборна платформа и приоритетите, които следва да бъдат отстоявани в следващия парламент”, обявиха от ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа

„Въпреки публично обявеното намерение за публикуване на декларация с основните принципи, на които БВ ще стъпи, за да привлече подкрепа и на други политически партии и начина, по който ще развива отношенията си с тях, такава така и не се появи. Подобни принципи не бяха изложени и в срещите между двете партии, а предложенията на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа останаха без отговор”, коментират още от партията.

ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа определя като колебливи позициите, които са получили по изложените водещи за тях теми: демографска политика, борба със спекулата и инфлацията, национална сигурност и постигане на нулева миграция, отстояване на историческата истина и правата на българите, като основа за позицията по отношение на РС Македония, циганизацията, развитие на ядрената енергетика и преразглеждането на „Зелената сделка” и др.

„Липсата на каквато и да е позиция последните дни и по водещи за обществото теми като проблема с нелегалните мигранти, по темата с бъдещата на ядрената енергетика на България, искания импийчмънт на президента и пр. от страна на щаба на ген. Янев, дадоха допълнителна тежест при вземането на решението за прекратяване на преговорите”, мотивира позицията си партията.

ГЕРБ настоя ЦИК да преразгледа решението си за смесено броене на бюлетините

ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа - БНД никога не е обвързвала даването на подкрепа за дадена формация с участието в листи. Важно е идеологическото сходство и възможната полезност на тази формация за развитието на държавата и българската нация. В случая с БВ не можем да бъдем убедени нито в едното, нито в другото”, подчертават от ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа.

Предстои Изпълнителният комитет да вземе окончателно решение за участието на формацията в изборите на 02.04.2023 г.

Росица Валентинова
1021 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини