Александър Маринов (съветник на премиера): Служебният кабинет не се намесва във вота

  • 21 август 2022 14:53

  • 1155
  • 8
Александър Маринов (съветник на премиера): Служебният кабинет не се намесва във  вота
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Правителството маневрира между различни варианти. Някои от тях, които толкова ни ги хвалят сега, са чисто хипотетични. Все едно да ни подарят Айфеловата кула. Може да водиш разговори за някакви танкери, които браздят океаните, но тези танкери няма, както се изрази бившият премиер, къде да бъдат паркирани." Това каза в интервю за БНР Александър Маринов, председател на Стратегическия съвет на президента, в момента съветник на служебния премиер Гълъб Донев.

По темата да се възобновят ли или не разговорите с "Газпром" и каква посока е възприело служебното правителство, Маринов заяви: "Това малко напомня вица за заека - защо си с шапка, защо си без шапка – все бой."     От разликата между нужни и сигурни количества зависи дали ще преговаряме с "Газпром". "Има различия по въпроса кое е питомното и кое е дивото. Ще стане ясно, че всички разумни, ефикасни решения се разглеждат. Нищо не е отхвърлено априори", допълни съветникът на премиера.

По думите му "подходът е абсолютно еднакъв във всички ресори - какво се открива, и то не защото някой рови умишлено, а защото са се натрупали проблеми, зависи от това какво е вършено."

"Смени има във всички ресори, проблеми се откриват навсякъде, но като че ли другите не вдигат толкова голяма патардия, колкото Корнелия Нинова", смята Маринов.

Нинова: Срещу мен се води кампания, целта е БСП да се срине на изборите

"Някои партии са решили да правят кампанията си чрез атаки към служебното правителство, а то няма да се явява на избори", отбеляза проф. Маринов. Той посочи, че "с разкриването на фактите за действителното положение" служебното правителство не се намесва в изборите.

"Трябва да се каже какво е положението, за да няма недоразумения", каза той.

Александър Маринов изтъкна, че Конституцията не е свещена крава, включително относно института на служебното правителство, и не бива "да се притесняваме от каквито и да било конституционни дискусии".

"Безсмислено е да се хвърля такъв сериозен въпрос във водовъртежа на текущите спорове и интриги" – така Маринов коментира заявките на президентската институция за конституционни промени, които впоследствие заглъхнаха и не намериха политическа изява.

За кабинета "Петков" той акцентира върху "невъзможността на правителството да заработи ефективно" и нервния прием на критиките от страна на президента Румен Радев. Запитан за охладняването на отношенията между правителството и президента, Маринов каза, че "причината не е личностна, а в същността на политиката".

Запитан има ли затопляне в отношенията между ГЕРБ и държавния глава, Александър Маринов изрази мнение, че е "израз на много богата фантазия да се търси някакво партньорство или съюз между президента и ГЕРБ".

"Този модел (ГЕРБ - бел. БНР) трябва да бъде премахнат, а не ъпгрейдван. Темата не се свежда до импровизирани персонални акции", каза още той.

Според председателя на Стратегическия съвет на президента в последните месеци в прокуратурата липсва "силова провокативна активност".

 

Валери Зайцев
1155 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
.

2022.08.21 | 18:37

8
Тая мърша ни реди живота, а ония миризливец е кукла с лозунги.
Обективен

2022.08.21 | 17:13

7
ЕХИДЕН СЪВЕТСКИ УРОД.ВИНАГИ СМЕТКИТЕ ИМ ИЗЛИЗАТ КРИВИ,ЗАЩАТО СА АНТИЧОВЕЦИ И АНТИПРИРОДНИ ИЗЧАДИЯ.
потрес!

2022.08.21 | 16:52

6
Повече от потрес и повече от позор! "Служебният" кремълски запъртък, националният предател и долен продажник, викали му Росен, той е назначен от силския хитрец от Славяново за "енергиен министър", за да му свърши мръсната работа, която лично е обещал на кремълското чудовище, та този кремълски лакей Росен се оказа и измамник, Оказа се фалшификатор! В момента на встъпването ис като министър е бил управител на пет фирми, а декларацията му е подправена и фалшифицирана! Къде сте бе, герберастки слагачи на (п)Резидента на Решетников, дето доскоро го плюухте, ама сега се надпреварвате с Карадайрето и с чалгарите на ,чиндолското чудовище да му лижете задника?! Къде сте?! Защо не пишите и не "протестирате", както пищяхте на умряло, за декларацията на Кирил петков?! Защо сега мълчите и се спотайвате като пръдня в гащи? Защото са ви насрани гащите, нали?! А ти бе, Росене, ти бе, измамник и лъжец, който нагло и безскрупулно плашиш българите със студена зима и глад, за да оправдаеш позорното и унизително коленичене пред изнудвачите от "Газпром", както и националното предателство, което вършите в момента всички запъртъците от Гълъбарника на Проскубания ЗаКаПеЧе? Че във всяка нормална държава вече трябваше да си арестуван и подсъдим бе, нищожество и слуга на селския хитрец от Славяново?!
Еми...

2022.08.21 | 16:06

5
Поредният кух потомствен комундрел от горноджумайския окръжен комитет.

2022.08.21 | 15:58

4
червена свиня, нямат наяждане
2

2022.08.21 | 15:31

3
Че къде ще се меря аз с професионален духач като теб бе, чалгар сарайско-герберастик! Ти си по духането и си го доказал, нали само това правиш! Да,и "нахлуването", и "вдигнатият юмрук, и "мутри вън" беше мръсен и двуличен театър, изигран блестящо от началника на тоя с брадавиците по мутрата! Я продължавай да духаш и не се обаждай от коневръза!
Лъжеш!

2022.08.21 | 15:17

1
Лъжеш, агент "Майсторе"! Лъжеш, нищожество, лакей кремълски и национален предател! Лъжеш като дърт циганин! Защо тогава слугинята ви в ЦИК, вашата и сарайкско-банкянската, лиши от ръководни места в комисиите представители на ПП и ДБ?! Защото й нареди рецитаторът от село Славяново, нали? Нареди й този коварен, двуличен, нагъл и долен нациоанален предател, който се оказа по-зловещ в коварството си от мадридския комарджия, сарайския му приятел и сикаджийската мутра взети заедно! Защото се оказа, че и "нахлуването" в президенството, и фалшивият му "вдигнат юмрук, и "мутри вън" е най -голямата измама не само в новата ни история! Защото се оказа, че това е потресаващо мръсен театър, изигран блестящо от фатмака от село Славяново, по сценарий, написан специално аз него в Кремъл, в Банкя и в сараите! За да измами наивници, които обаче се вързаха и гласуваха за него, а той допълзя до заветния втори мандат! И показа истинската си физиономия на фанатизират комунист и предан лакей на кремълското чудовище и масов убиец! Престани да лъжеш! Престани да си показваш грозната и противна физиономия по медиите Я се хванете за ръчичка с Балабана Джебчията, онзи изпълнител на мократа поръчка, възложена на Сакатото учиндолско чудовище от "началника" ти, която мокра поръчка Джебчията, заедно с Хаджията и дългоносата им чалгарска слугиня изпълниха блестящо, та хванете се за ръчичка с Джебчията и отидете при първия пластичен хирург до ви отреже грозните брадавици от мутрите, понеже сте повече от орангутани! Да прощават приматите за сравнението!

2022.08.21 | 15:25

2
А ти що не го духаш

Добави коментар

Водещи новини