ЦИК : До 22 август медиите трябва да обявят предоставяните условия за отразяване на предизборната кампания

  • 19 август 2022 19:48

  • 210
  • 0
ЦИК : До 22 август медиите трябва да обявят предоставяните условия за отразяване на предизборната кампания
© Getty (архив)

Централната избирателна комисия напомня, че на 22 август 2022 г. изтича крайният срок, в който печатните медии и онлайн новинарските услуги следва да обявят на интернет страницата си и да изпратят на Сметната палата и на ЦИК предоставяните едни и същи условия и цени на всички партии, коалиции и инициативни комитети, регистрирали кандидати за изборите, насрочени на 2 октомври 2022 г.


В срок до 22 август 2022 г. електронните медии (с изключение на БНТ и БНР и техните регионални центрове) следва да обявяват на интернет страницата си предоставяните едни и същи условия и ред за предоставяне на време за отразяване на предизборната кампания на партии, коалиции и инициативни комитети, регистрирали кандидати за изборите, насрочени на 2 октомври 2022 г.

В срок до 2 септември 2022 г. електронните медии с национален обхват следва да ги изпратят на Сметната палата и на ЦИК, а електронните медии с регионален обхват на Сметна палата и РИК.

Предоставените цени не могат да надвишават средните пазарни цени за търговска реклама през последните 6 месеца преди началото на предизборната кампания.


Доставчиците на медийни услуги следва в тридневен срок от подписване на съответния договор да публикуват на интернет страницата си информация за него, в т.ч. и за безвъзмездните договори, сключени с партии, коалиции и инициативни комитети, регистрирали кандидати, и/или с друг възложител във връзка с предизборната кампания, включително ако договорът е сключен чрез посредник.

Информацията се премахва не по-рано от обявяване на резултатите от изборите.

Росица Матева, ЦИК: 24 партии и 7 коалиции са подали заявления за участие в изборите

 

Валери Зайцев
210 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини