Боряна Димитрова: Две партии бяха мобилизирани и избирателите им гласуваха по-масово

  • 21 ноември 2021 20:22

  • 1003
  • 1
Боряна Димитрова: Две партии бяха мобилизирани и избирателите им гласуваха по-масово
© Кадър: БТВ

На днешния втори тур на президентските избори две са партиите, които бяха мобилизирани и техните избиратели отидоха до урните, за да гласуват по-масово. Това са "Продължаваме промяната" и ГЕРБ, заяви социологът от "Алфа рисърч" Боряна Димитрова пред БТВ, представяйки резултати от екзитпола на социологическата агенция.

Според нея по-малко мобилизирани са били днес избирателите на БСП, ДПС и на "Има такъв народ".

В областните градове на страната 66 процента от гласувалите на днешния втори тур на президентските избори са подкрепили Румен Радев за втори президентски мандат, а 31 процента са дали вота си за Анастас Герджиков, показват резултати на агенция "Алфа рисърч".

В малките населени места у нас 65 процента от гласувалите днес са подкрепили Румен Радев за президент, а за Анастас Герджиков гласувалите са 33 процента.

В селата днес Румен Радев е подкрепен от 61 процента от гласувалите, а Анастас Герджиков - от 36 процента от участвалите в днешния втори тур на президентските избори, според данните на "Алфа рисърч".

Румен Радев печели убедително втори президентски мандат

Тя отбеляза, че избирателите на "Демократична България" и на "Възраждане" са отишли днес до урните, но са избрали опцията "Не подкрепям никого".

Политическият психолог проф. Антоанета Христова заяви, че и правителството, и президентът са избрани при ниска избирателна активност. Тя отчете като грешка, че е имало късно издигнати кандидатури.

Политологът доц. Татяна Буруджиева коментира, че днешният вот е и протестен, но и е поколенчески вот.

Проф. Антоанета Христова прогнозира, че ще има изцяло преструктуриране на лявото пространство.

Политологът доц. Даниел Смилов каза, че България си остава парламентарна република, но ще има сложно парламентарно управление.

Мая Йорданова
1003 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Еми...

2021.11.21 | 20:29

1
Какво ни цитирате мненията на някакви продажни кypви на ПП ГРОБ? Кой го интересуват някаква лъжкиня, изпъдена от НЦИОМ, политическа проститутка и лъжепрофесор или щерка на комунистически убиец?

Добави коментар

Водещи новини