Цветан Цветанов: Защо БСП и ГЕРБ са доволни да си подават топката?

  • 05 ноември 2021 19:15

  • 624
  • 2
Цветан Цветанов: Защо БСП и ГЕРБ са доволни да си подават топката?
© Републиканци за България

„Национално обединение на десницата предлага ясни решения, с компетентни хора. И аз, и Москов принадлежахме към партии, които се възприемаха за десни. Влизайки в политиката и двамата искахме да отстояваме тези десни консервативни решения. За голямо съжаление и двете формации преминаха през техните си периоди на развитие. Едните станаха коалиционни партньори на много леви течения, а другите просто олевяха с поведението си и политическите решения, визирайки ПП ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. Защо БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в имат полза взаимно да си подават топката? Защото те са доволни от запазването на това статукво и размиването на тази политическа координатна система. Това заяви председателят на Републиканци за България и кандидат за народен представител на Национално обединение на десницата Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, съобщават от Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г..

"В първия управленски мандат, в който аз участвах като вицепрезидент и министър на вътрешните работи на Борисов, ние отстоявахме десни политически решения и се борехме те да бъдат реализирани. За всички беше ясно, че демократичната – дясната общност, не искаше един корупционен модел, каквото беше управлението на Тройната коалиция и енергийната ни сигурност трябваше да бъде диверсифицирана. За голямо съжаление ние отстоявахме тези принципи, но сега имаме пълната зависимост от Русия, спрямо енергийните ни проекти“, заяви Цветанов.

Цветанов и Москов към Нинова и Борисов: Сменете си криминалните сюжети "с нещо по-така"

„АЕЦ „Белене“ беше спряна в първия управленски мандат. Във вторият, в който участваше и Петър Москов като министър на здравеопазването се мъчеше и стараеше да дава десни и ясни решения в сферата на „Здравеопазването“, и да прави политики, които да можем действително да запазим тази политическа координатна система“, припомни той.

„Нищо по-добро не е измислено в развитите демократични общества от политическият сблъсък между лявото и дясното. Едните осигуряват повече права и възможности за бизнеса на работещите, и разбира се левите дават повече помощи, но тези помощи в един момент спират, а когато си в криза трябва да търсиш увеличаване на съответния дефицит на държавата“, допълни Цветанов.

Темите здравеопазване и енергетика в момента са най-актуални. „Знаем какви са проблемите с COVID-19, знаем какви са решенията. Ние може да ги дадем и ги предлагаме в този политически дебат“, изтъкна кандидатът за народен представител.

„За голямо съжаление в енергетиката отново ние даваме ясните решения. Ние бяхме първите – с енергийния експерт Христо Казанджиев, които казвахме, че проектът „Турски поток“, преди две години, че това ще бъде корупционен проект, непрозрачен и ще увеличи зависимостта на България от Русия. Тогава, това олевяване, което стана, защото нямаше никаква реакция от страна на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е като опозиция в българския парламент, при изграждането на тези геостратегически проекти през територията на страната. Ние днес все още търсим и имаме отговор от Министерство на енергетиката, че не могат да намерят Пътната карта за проекта „Турски поток“, а там са ангажиментите на страната ни, в които рискът за този проект е за сметка на България. 3 млрд. лв. – заеми, които тегли българското енергийно дружество. Тези 3 млрд. лв. никога няма да бъдат възстановени от транзитните такси, които минават през територията на страната. А ако се върнем 2 години назад, на нас ни се представяше, че България ще бъде енергиен фактор на Балканите. Ще имаме Газов хъб „Балкан“, но днес ние го нямаме в този си вид и тази карта, която разнасяха политиците пред ЕС. Те бяха заблудени и излъгани. Днес имаме само една виртуална борса за газ. Това, което ни се предлагаше за „Турски поток“, че ще увеличи енергийната сигурност у нас и ще ни направи много важен геостратегически партньор в региона. Когато беше завършен този проект и пуснат в експлоатация имаме вход - влизане на тази тръба в страната и изход – излизане на тръбата, без нито едно разклонение, за нито едно газифициране на нито една област. А когато говорим за Северозапада – област Видин и до днес нямат газифициране“, каза председателят на Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г.. „Правителството на Борисов в последния си мандат не завърши един изключително важен проект за истинската диверсификация на България и да може да ползваме допълнителни енергийни ресурси – това е газовата връзка Комотини – Стара Загора. Тази връзка е съпоставима с „Турски поток“, който е 470 км, а тя е 187 км“, уточни той.

Цветанов припомни, че „Турски поток“ се изгради за 2 години, а интерконекторната връзка 12 години не може да бъде готова. „Ако имаме тази връзка ще имаме физическа възможност да вкарваме азерски газ. В момента той е с 20-30% по-евтин от този „Газпром“. Ако имахме тази връзка щяхме да си изпълним ангажиментите на Азербайджан за осигуряването на 1 млрд. 200 млн. куб м газ. Потреблението на страната ни за година - за икономиката, и за домакинствата е около 3 млрд. куб. м газ., което означава, че 1/3 щяхме да имаме по-евтин газ, който можеше да си го доставим от Азербайджан“.

Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа пита няма ли сходство на политиките на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и президента Румен Радев. Национално обединение на десницата е с номер 7 в интегралната бюлетина за изборите за народни представители.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
624 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ИСТИНАТА

2021.11.05 | 19:51

2
Защото това е ЕДНА "ПАРТИЯ", ЕДНА ОПГ, "Другарю" Цветанов, в която и Вие Сте ТАМ!!!
Анонимен

2021.11.05 | 19:29

1
ПРЕДИЗБОРНИТЕ ЦИРКОВИ НОМЕРА НА РАДЕВ СА В РАЗГАРА СИ! ВЪПРЕКИ ТОВА ДРУГАТА НЕДЕЛЯ ГУБИ КАТО ПРЕЗИДЕНТ!

Добави коментар

Водещи новини