Цветанов: Парламентаризмът е този, който може да гарантира сигурността и просперитета на държавата

  • 17 октомври 2021 13:35

  • 831
  • 10
Цветанов: Парламентаризмът е този, който може да гарантира сигурността и просперитета на държавата
©

Обединението между партиите КОДКОДКонсервативно обединение на десницата - КОД - е дясна политическа партия. Неин лидер е бившият и Републиканци за България дава възможност по-силно да бъде чут десният глас - искаме да има лустрация, искаме да има икономика, правила и свобода на медиите.

 Това каза в „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, водач на листите на Национално обединение на десницата във Великотърновския и Благоевградския избирателен район. 

По думите на Цветанов Национално обединение на десницата е за семейните ценности (традиционно семейство между мъж и жена), за образование, което дава по-добра перспектива за хората и икономиката, създаваща добри условия за бизнеса. „Дясната политика винаги дава повече възможности за икономика и просперитет. Това, което искаме, е да не бъде размивана политическата координатна система ляво-дясно. Ние сме в дясното и всички, които казват, че са десни, нека се присъединят към Националното обединение на десницата. Защото това е автентичното дясно. И Петър Москов, и аз, в действията си сме показали, че сме такива – през всичките години сме доказвали, че имаме този път“.

Москов и Цветанов: Събра ни убеждението, че българите трябва да получават високи заплати, а не държавни помощи

Като пример Цветанов даде 2010 г., когато като вицепремиер и министър на вътрешните работи, той, заедно с екипа си, предаде на Комисията по досиетата над 1 милион информационни единици на бившата ДС, съхранявани дотогава в архива на МВР. „Тогава казваха: „Защо ровите в нещо, което вече е старо и забравено?“, но се оказа, че хората имаха необходимост да прочетат тази страница, за да бъде затворена тази тема“. 

По думите на Цветанов няма изненада в дясното обединение на партиите КОДКОДКонсервативно обединение на десницата - КОД - е дясна политическа партия. Неин лидер е бившият и Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г., защото ценностно и идеологически двете формации си партнират и съвпадат, което е видно и от посланията им в предходните две предизборни кампании. „Тази платформа е с голяма перспектива“, убеден е председателят на Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г.. Той изрази мнение, че в една правова държава е важно да има правила и те да важат еднакво за всички. „Дали тези, които искат да въведат нов модел на управление ще се придържат към правовия ред и правовата държава“, попита Цветанов. Национално обединение на десницата може да бъде алтернатива на тези, които говорят, че няма ляво и дясно, категоричен бе Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

„Ние няма да залагаме на модела, който наблюдавахме в 45-ия и 46-ия парламент, защото това беше пример за отрицание и противопоставяне. Видяхме невъзможност да се води диалог, да се говори за политики по важните национални приоритети. Това, което предлагаме ние  е нашата консервативно дясна платформа с ясни правила“, каза Цветанов.

По повод настоящата икономическа ситуация в страната той коментира: „Днес някой излиза и казва „събираемостта е много по-голяма“. Но не отчита, че това е на база инфлационния процес, който има в страната. Защото, ако токът е струвал 100 лв. преди една година, тогава ДДС е бил 20 лв., но ако сега той е над 500 лв., ДДС е на 100 лв. Приходната част в бюджета расте, но това по никакъв начин не прави българските граждани по-богати. Най-потърпевш от всичко това е потребителят. Никой не дава механизъм как ще бъдат компенсирани хората и визия как ще бъдат очертани стратегическите ни решения в енергетиката“. 

Вижте листите на Национално обединение на десницата – КОД и Републиканци за България

Националното обединение на десницата има един от най-качествените енергийни експерти – Христо Казанджиев, който е и част от листите в 24 и 25 МИР, припомни Цветанов и изрази надежда хората да гласуват за личности, които могат да дадат правилните решения и да говорят експертно, а не популистки. По повод кризата в енергетиката и цената на тока Цветанов обясни: „От Националното обединение на десницата казваме, че трябва да се защити националният интерес и въглищните ни централи и мини да работят до 2050 година, защото в момента България не е готова за тази трансформация. Много добре е, че парите, които ще дойдат от Плана за възстановяване и устойчивост, над 37% от тези 13 милиарда, ще са за трансформация в енергетиката, но България пропусна много време – може би, две десетилетия, за да можем да сме готови и да търсим друг възможен вариант за този микс, формиращ ценообразуването в енергийния сектор“.

Политическата нестабилност веднага генерира напрежение във всички останали отрасли в обществения живот, а парламентаризмът е този, който може да гарантира сигурността и просперитета на държавата, убеден е още Цветанов. „Нека да отидем и упражним конституционното си право на глас, защото високата избирателна активност е най-силната превенция срещу купения и контролиран вот“, призова Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Филип Епитропов
831 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
ХХХ -КОИТО ИСКА ДА ГЛЕДА ТОВА

2021.10.17 | 14:21

1
ВЪВ youtube- Славяни няма, произход на българи, руснаци и поляци, Божидар Димитров

2021.10.17 | 14:29

2
Нещастник несе показвай.
ХХХ -КОИТО ИСКА ДА ГЛЕДА ТОВА

2021.10.17 | 14:29

3
ВЪВ youtube- Българите нямат нищо общо с траките - Божидар Димитров

2021.10.17 | 14:40

4
Цецо, парите дето ги открадна да ги дадеш да лекуват внуците в онкологията, уроде.
ХХХ

2021.10.17 | 14:42

5
ИРАНЕЦЪТ ТРЯБВА ДА ГОВОРИ НА МАЙЧИНИЯТ СИ ИРАНСКИ ЕЗИК ДА ВЯРВА ВЪВ ТАНГРА И ДА ЖИВЕЕ В ПРАРОДИНАТА СИ ИРАН АКО Е ИСТИНСКИ ПАТРИОТ И РОДОЛЮБЕЦ А НЕ ДА ПОЗВОЛЯВА НА НЯКАКВИ ГРЪЦКИ БРАТЯ ДА ГО УЧАТ НА ЕЗИК И ИМЕТО БЪЛГАРИ Е ВЗЕТО ОТ ДРЕВНИЯТ ГРАД БОЛГАР ВЪВ ВОЛЖКА БЪЛГАРИЯ ТО Е ИЗМИСЛЕНО

2021.10.17 | 14:48

6
Отиди на лекар
ХХХ

2021.10.17 | 14:55

7
ЗА ДА СТЕ СИГУРНИ ЧЕ НЯКОИ ОТ ВАШИТЕ ПРА ДЕДИ НЕ Е ГРЪК ИЛИ ТУРЧИН СИ НАПРАВЕТЕ ТЕСТ ЗА ПРОИЗХОД ВЪВ НЯКОЯ ОТ ЛАБОРАТОРИИТЕ ВЪВ КОИТО СЕ ПРАВЯТ ТАКИВА ТЕСТОВЕ ЗАЩОТО ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЧЕ БЪЛГАРКИТЕ КОГАТО СА РАЖДАЛИ ДЕЦА ОТ ГЪРЦИ И ТУРЦИ СА КРИЕЛИ ЧЕ СА ОТ ТУРЦИ И ГЪРЦИ ОТ СТРАХ ДА НЕ БЪДАТ УБИТИ И ДЕЦАТА И ТЕ САМИТЕ ТАКА СА ПРАВИЛИ ПРЕЗ СРЕДНОВЕКОВИЕТО А СА РОДЕНИ МНОГО ТАКИВА ДЕЦА

2021.10.17 | 15:04

8
Този и той краде , затова СЪД и в Затвора

2021.10.17 | 16:43

9
Луна, ще вземе 10 пъти над гласовете за Цв. Цв., където кампанията и е колкото костюма му.
Мира

2021.10.17 | 16:49

10
Абе тоя защо не е в затвора, а и кой го издържа за да се появява нон - стоп някъде?

Добави коментар

Водещи новини