Вигенин за Румен Радев: Ние няма да пропуснем шанса той да има втори мандат

  • 13 октомври 2021 09:40

  • 17945
  • 9
Вигенин за Румен Радев: Ние няма да пропуснем шанса той да има втори мандат
© Булфото, архив

В момента само БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е се опитва да поставя реалните проблеми на хората, да ги чува и да предлага решения. Като че ли всички са се вторачили в кампанията като упражнение извън реалния живот, а всъщност смисълът на кампанията е да предложим работещи решения за развитието на страната. И когато имаме такива сериозни проблеми, които засягат вече цели сектори, за мен е необяснимо мълчанието и на партии, и на правителството на моменти за това, че не успяват да предложи адекватни решения.“  Това заяви председателят на Предизборния щаб на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и водач на листата в Пловдив и Ямбол Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия, в ефира на NovaNews.

Той определи вчерашната среща на левицата с представители на 4-те национално представени работодателски организации като много полезна и обясни: „Чухме мнението на нашите партньори по отношение на програмата ни за първите 100 дни от управлението. В нея са заложени мерки, свързани с най-належащите проблеми, които трябва да бъдат решени. Един от ключовите е ситуацията с цените на електроенергията“, коментира Вигенин като допълни, че мерки трябва да бъдат взети още сега.

В предаването “Денят на живо“ той посочи част от конкретните предложения на левицата: „Една от възможностите е да има пряка подкрепа на бизнеса, който е най-силно засегнат от ситуацията с електроенергията – създаването на специален фонд, който да събира свръхпечалбите на фирмите, които на гърба на българските предприятия в момента трупат свръхпечалба. От този фонд ще бъдат подпомагани потърпевшите“, обясни Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия,.

Андрей Живков: В досегашната енергийна стратегия на България липсват декарбонизацията и бъдещето на ядрената енергетика

На въпроса възможно ли е да бъдат приложени тези мерки без парламент, Вигенин отговори: „Към момента не виждаме достатъчно сериозно отношение, Министерство на енергетиката трябва малко по-сериозно да се заеме с този въпрос. Би трябвало поне частично да има възможност, ще трябват и промени в законите, за да има по-устойчиво решение по този въпрос, но се налагат такива спешни мерки“, каза още той.

Друга мярка, която БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е е обсъдила по време на срещата си с КТ “Подкрепа“, е намаляване на ДДС за основни стоки като месо, хляб, което да подпомогне хората с най-ниски доходи. Вигенин обясни, че една от обсъжданите възможности за ставка е 9%, а минималната, която може да се позволи, е 5%. „Това до голяма степен е въпрос на оцеляване за българските граждани, защото въпреки добавката от 120 лв. за трите месеца и предложението пенсиите да бъдат преизчислени от 2022 г., това няма да бъде достатъчно. Инфлацията вече изяжда тези допълнителни средства“, коментира социалистът. Той допълни, че друг много важен въпрос е  бюджетът за 2022 г., който левицата вече подготвя.

По думите на Вигенин в момента БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е е фокусирана върху постигането на добри резултати на предстоящите избори. „Голямото ляво обединение не само остава, но ще бъде допълнено с още няколко формации в следващите дни“, заяви той.

На въпрос дали биха били коалиционни партньори с „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“ социалистът отговори, че все още е много рано, но припомни, че левицата е показала, че е отворена към всички още по време на 46-я парламент „Малко е рано да говорим за това, ние сме отворени към всички, но трябва да е ясно - това е възможно да се случва при ясна програма, трябва да видим и лицата, техните ясни заявки. Рано е за категорична оценка. Има неща, които са меко казани смущаващи, около тази формация“, обясни той.

„Отношението на Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически към Конституцията, включително и в последните дни за мен е проблематично. Идваш със заявката, че цел номер едно е върховенството на закона и борба с корупцията, а всъщност се отнасяш към Конституцията като към нещо гъвкаво, което може да бъде заобикаляно и тълкувано, както си поискаш.“ Така коментира казуса с гражданството на Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия, и добави: „Тези дни той дори дава препоръки на Конституционния съд как да реши неговия казус. Мисля, че това е недопустимо за политик с амбиции, каквито са неговите - даже да бъде министър-председател. Струва ми се, че всичко това и някои други неща, разбира се, ще доведат до това, че тази негова аура, около тяхната формация, ще започне да угасва. В деня на изборите те няма да бъдат сред върха на класациите, както им се иска сега.“

Като водач на листата на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е в Пловдив и Ямбол Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия, заяви: „Независимо че намерението ми е да вляза в следващия парламент като народен представител от Ямбол, аз ценя гласовете, които ще бъдат дадени за мен в Пловдив и ще се боря за интересите на хората там“, категоричен бе той.

Алфа рисърч: ГЕРБ води пред БСП с 6,3%, ПП - трети. Радев пред Герджиков

На финала Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия, заяви, че левицата е в добри отношения с екипа на Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, както и със самия президен.

 „Работим съвместно за предстоящите избори. Той е подкрепен и от други формации, но БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е е партията, която го издигна и благодарение на която той получи първия мандат. Ние няма да допуснем той да пропусне шанса да има втори мандат, защото се доказа като човек, който заслужава да бъде начело на държавата.“

Последвайте канала на

17945 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2021.10.13 | 14:22

9
ОТЧАЯН СТРАХ! Ето това е основният мотив, който движи действията на Радев и формираната клика около него. Сега е с имунитет, т.е. недосегаем, защото все още е президент. Да, но е оцапан до уши с шпионски скандал срещу родината си и с корупционни сделки - Грипени, Бобокови и т.н. Затова се е вкопчил в президентската власт. Играе хазартно, заложил е всичко и е готов на всичко - или ще е президент още един мандат или отива в затвора. Готов е и на диктатура - за да си спаси кожата...

2021.10.13 | 14:21

8
Стветски К0он Дон Мунчо не престана да доказва, че под фуражката, расте само мухъл.Този селски, е самото въплащение на всичко гнусно сред племето ни. Точно затова от Москва го направиха резидент. В негово лице съветските пор0ве виждат своя идол идеал на задунайски поданик- безличен страхливец, за това само за страх говори.

2021.10.13 | 14:21

7
+Шофьорът на самолет кара и след това други му ремонтират аероплана. Само, че при държавите на това му се вика катастрофа, на там летим със страшна скорост, предстои удар. Единствено Борисов и Герб могат да спрат това с минимални поражения.Подкрепете ги, за да запазят децата ви и държавата.

2021.10.13 | 14:19

6
0нзи ден Шиши пусна бомбата: чрез Пристанище Варна Радев в получил 60 млн $ от руснаците за да лобира за техни банки. Шиши сложи Радев на пържолника... Ще имаме президент ударен от закона Магнитски... Радев, Радев, за Грипените и 5те милиона, може и да те помилват, ама за 60те милиона от руснаците, които получи през Пристанище Варна... Руснаците не са цивилизовани като шведите../Кьовеши получи папка от Гешев с документи и на есен Радево-Божковото правителство, начело с Радев по затворите.
Mitaka

2021.10.13 | 14:17

5
НИЕ НЯМА ДА ПРОПУСНЕМ ШАНСА ДА ГО ИЗГОНИМ
Ипийчмънт

2021.10.13 | 11:24

4
Вие заслужавате да горите в ада...и това ще стане....хахахахне ...моля ви....Вера кре замърси цялото черноморие , а Радев и на футболен мач с цяла агитка преоблече ни бодигардове около него....не не ..смях и тъга голяма.....Радев сред народа ...имитира Бойко
Гост

2021.10.13 | 11:23

3
Тъпи долни комунисти
Гост

2021.10.13 | 11:23

2
Тъпи долни комунисти
Гост

2021.10.13 | 11:23

1
Тъпи долни комунисти

Добави коментар

Водещи новини