Спокойно премина броенето на гласовете в "Арена Армеец"

  • 12 юли 2021 06:43

  • 655
  • 1
Спокойно премина броенето на гласовете в "Арена Армеец"
© Булфото (архив)

Бързо и спокойно премина обработването на изборните протоколи в "Арена Армеец". Още около полунощ половината от общо 1200 секции вече бяха готови с предаването на изборните книжа, а към 4:00 часа оставаше само една секция.

По 5-6 минути отнемаше обработката на един протокол от секционна избирателна комисия. За около час се обработваха около 100 протокола.

Нямаше припаднали хора, всички имаха храна и вода.

"Нашите очкавания бяха за много по продължителен процес, радваме се, че организацията прключи бързо, без проблеми, най-вече техническа гледна точка. Предствителитена секционните комисии бяха спокойни, виждаха, че всико минава много бързо", отбелязаха Живка Котева, председател 23-та районна избирателна комисия.

При обработени 76% от протоколите: 6 са партиите в в 46-ото НС

Според Полина Витанова, секретар на 23 РИК, основната причина за това е машинното гласуване, по-малкото книжа и нанасянето на информацията на флашки.

"Почти няма сгрешени протоколи, защото сега се вписват много малко данни в секционния протокол, не бяха вписвани броя на хартиените бюлетини, бяха посочили числото 0, всемто 500 или 700 бюлетини, които са поучили", каза Полина Витанова, 23-та районна избирателна комисия.

И според представителите на СИК основната причина за бързия процес е машинното гласуване, вече ги няма тежките чували с книжа, освен това няма сгрешени флашки, няма сгрешени протоколи.

Последвайте канала на

Калина Христова
655 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.07.12 | 08:06

1
ГАЛЕВИЦА Е МУТРА ВЪТРЕ БЛАГОДАРЕНИЕ НА МУТРОФАНОВА И Е ВЕЧЕ МАЯ ГАЛЕВА МУТРОФАНОВА.**********СВИНЯТА НА ГЕРГОВ ДО КОГА ЩЕ СЕ ДУПИ НА РУСНАЦИТЕ?*******ГАЛЕВИТЕ МУТРИ ВЪН БЛАГОДАРЕНИЕ НА МУТРАФОНОВА СА МУТРИ ВЪТРЕ****Аз съм от отказалите се.три пъти се качвах до четвъртия етаж...много се отказаха,само осемдесет и тримата милиционери стояха наежени на хората които псуваха тръгвайки си негласували*******СЛАВЕТЪПЧОВЦИ,НАЙ ДОБРЕ ДА СИ ПРИЗНАЯТ ОЧЕВАДНОТО,ЧЕ СА ПРЕЗРЯНИ НИЩОЖЕСТВА И БЛАГОДАРЕНИЕ НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО И БЕЗРОДНИТЕ ОТ ПОЗАСРАНО 20 СА ТАМ,КЪДЕТО СА И ЩЕ ТРЯБВА ДА ЛАПАТ ПАТКАТА,ДОКАТО СЕ ИЗПЕКАТ ТАШАЦИТЕ...А КАКВО ЩЕ ИЗЛЪЖЕ ДЕБИЛА ГЕЧЕВ ЗА ПРЕВРАТА НА МУТРФОНОВА?ТЯ ТУРИ УМРЯЛОТО ПОЗАСРАНО 20НА ВЛАСТ.ХУНТАТА НА МУТРАФОНОВА С ГЛАВАТАР БЕЗУМЕН КРАДЕВ И ПАЛАЧ ЧАШКОВ,ПАРДОН,ПЕДЕРРАШКОВ,КЪДЕ МАЙНАТА СИ ЩЯХА ДА СА СВИНЕТЕ НА ГЕРГОВ БЕЗ ПОДКРЕПАТА НАЙ ОТЗАД НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО? БЕЗРОДНИЦИ ПРЕЗРЯНИ!!!...При тази анти ГЕРБ истерия на правителството и манипулиране на общественото мнение, за ГЕРБ и втори да са е голяма победа! Буквално победата на ИТН я донесе Радев! Това трябва добре да се разбере! Сега на ход е първия да поеме отговорността и да състави редовно правителство! И се радвам че не са ГЕРБ дори е по хубаво за тях! Реално те трябва да са опозиция за да се види новите какво могат, защото е много по лесно отстрани да се лае и много по трудно да се управлява държавата!

Добави коментар

Водещи новини