Димитър Ганев обясни как ГЕРБ биха били отново победители на вота

  • 22 юни 2021 17:51

  • 1544
  • 8
Димитър Ганев обясни как ГЕРБ биха били отново победители на вота
© Кадър: БТВ

Няма никакво съмнение, че в последните няколко седмици се разрази цялата предизборна кампания. Наблюдава се ерозия в обществената подкрепа за ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и лек ръст в подкрепата за „Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен“ (ИТН). Това сближава дистанцията между първите две формации, коментира политологът от "Тренд" Димитър Ганев в предаването "Лице в лице" по БТВ.

Той обясни и каква е характеристиката на двата електората.

Политолог за изборите: Не знаем кой ще спечели, но знаем кой ще управлява

„Твърдият електорат на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в се запазва, но нямат периферия и няма възможност за ръст на избирателите им. При ИТН при една по-висока избирателна активност. Към момента около 2,6 млн. избиратели заявяват, че ще гласуват. При по-ниска активност, обаче победата ще е за ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, изтъкна политологът. 

„Другата интрига е битката за 4-то място. БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е разчитат повече на твърд електорат, както е и при ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. Протестните партии имат периферен електорат, те ще разчитат на вота от чужбина. Битката за 4-то място няма да бъде решена в България, а от вота в чужбина“, подчерта Ганев. Според него се надценява процентът на избирателите в Турция.

„Изборите се решават в България и трябва да сме наясно с това“, категоричен е Димитър Ганев. 

„Друга тенденция, която се наблюдава е, че има мобилизация в групата на колебаещите се, които смятат да отидат да гласуват. Повече от половин милион, гласували на последните избори, са решили да дадат вота си в деня на изборите“, отчете още Ганев.

Мая Йорданова
1544 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
СЕРЕГЕЯ СЕСЕСЕРЕ

2021.07.08 | 16:11

8
ЛАВАТАРА НА МУТРАФОНОВАТА ХУНТА МАЛОУМЕН КРАДЕВ Е ЗАПОВЯДАЛ ТЕЗИ КОИТО ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА БОРИСОВ ДА СЕ ИЗЯЖДАТ СУРОВИ ПО СТАР РУСКИ КУЛИНАРЕН ОБИЧАЙ-БЕЗ ПОДПРАВКИ.*****ТАК ПАЛОЖЕНО-ПУТИ*******ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВАААА...АМИН ДАЙ БОЖЕЕЕ...ВСИЧКИ МУТРАФОНИ СА СЪС СЛАВЕ ТЪПОТО********ВСИЧКИ МУТРАФОНИ ЩЕ ЛАПАТ НА БОРИСОВ ПОРЕДНИЯ ПО ЗДРАВ...ЗАКОНОМЕРНОСТ...ПРИ ВСЯКО ЗАГРАБВАНЕ НА ВЛАСТТА ПОЗАСРАНО 20 ЗАПОЧВА ЯКИТЕ ГРАБЕЖИ ОТ МОРЕТО ТА ДО...СВАТКО,БРАТКО...СВТОВНО ИЗВЕСТНИ МОШЕННИЦИ БЕЗНАКАЗАНИ МОШЕННИЦИ...МАСЛАРОВИ,ОВЧАРОВИ,ПЪРВАНОВИ,БОКОВИ,БОБОКОРВИ И ВСЕ ТАКААААА ДО КРАЯ НА МОСКВАААА...СТИГА СТЕ СЕ ГЪЗИЛИ НА РУСИЯ БЕ БЕЗРОДНИЦИ.МУТРАФОНОВА ВИ НАПРАВИ ОЩЕ ПО ПРЕЗРЯНИ ЗА СВЕТА,А СЪЩО И НИЕ,КОИТО НЕНАВИЖДАМЕ РУСКИТЕ ПОРОБИТЕЛИ СМЕ ПРЕЗРЯНИ ЗАРАДИ ОЛИГОФРЕНСКОТО ВИ ПОВЕДЕНИЕ...НЕ СПРЯХТЕ НИТО ЗА МИГ ДА ЛИЖЕТЕ ЛАЙНЯНИ РУСКИ ГЪЗОВЕ...СУКА ЙОБАНА В РОД...ХУНТАТА НА МУТРАФОНОВА С ГЛАВАТАР МАЛОУМЕН КРАДЕВ И ПАЛАЧ ПЕДЕРРАШКОВ,ЗАЕДНО С РУСКА ОРДА ЛЪЖЦИ И ФАЛШИФИКАТОРИ НАПРАВИХА ИЗБОРИТЕ БЕЗПРЕДМЕТНИ...ПОТЪНАХМЕ В РУСКИЯ КЕНЕВ ВО ВЕКИ ВЕКОВ,АНАТЕМА НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО И СЛУГИТЕ Ѝ В РОДИНАТА МИ...НИТО ЕДИН ДА НЕ ОЖИВЕЕ ОТ КОМУНОВИРУСА ДА ИЗЧИСТИ СМРАДТА НЕ ЧЕЛОВЕЧЕСКА...

2021.06.22 | 22:42

5
A,така. Бойко отново на висота. Днес каза, че ако управлява ще предложи три точки за мандата. Заедно с Патриотите ще ги изпълнят. 1.Ще изпълни обещанието си, от 2009 да изрине всички от ДС и никой вече да не заема никакви важни длъжности. Такива, като Гечев, Христов, и други, ще останат в историята...За да не могат, като сега след време да надигат глави.. 2. Увеличаване на доходите и пенсиите с 40%, два месеца след съставянето на правителство... 3.Премахване, на гишетата и опашките пред тях.. Смятам, че и този път народа ще се консолидира около тези, които работят и си изпълняват обещанията. Избирателите и този път ще подкрепят Герб, защото узрелия демократ-народът прави разлика между думи и свършена работа!

2021.06.23 | 07:36

7
Гечев ти нищо не каза.В чюжбина ще гласуват 2 милийона.И всички са за протестните партии.Герб мерб всички ще хвърчат.
Ганев обясни как,

2021.06.22 | 18:26

2
после се събуди и беше целият облян в студена пот, а краката му - отвити.

2021.06.23 | 07:36

6
Гечев ти нищо не каза.В чюжбина ще гласуват 2 милийона.И всички са за протестните партии.Герб мерб всички ще хвърчат.
минало незапомнено време

2021.06.22 | 21:48

4
Бил съм се напил и съм се бил бил - " Да бе, да"
От Новини.бг

2021.06.22 | 18:13

1
наричат протестиращите"болшевишки клошари", Радев - "етъп каун", спец-службите - "руски подлоги".
Браво

2021.06.22 | 19:25

3
Адмирации за Новини.бг!

Добави коментар

Водещи новини