Първан Симеонов с изненадваща прогноза за изборите

  • 09 март 2021 20:30

  • 27721
  • 12
Първан Симеонов с изненадваща прогноза за изборите
© Кадър: Нова телевизия

Вирусът на COVID-19 за съжаление отдавна е и политика и то в целия свят. Науката в момента задава повече въпроси, отколкото да дава отговори. За цяла година с вируса, науката толкова грешни стъпки с вируса направи, че вся повече паника, отколкото ирационално говорене. Призовавам всички да спазват мерките. Това заяви изп.-директор на Галъп Интернешънъл и политолог Първан Симеонов в предаването „Денят на живо“ по Нова нюз.

Това масирано заливане с информация отблъсква хората. По-големият проблем е, че част от лекарите откровено споделят догадки. Трябва да им се напомни, че е по-добре да мълчат“, добави той.

Говорителят на ЦИК: Тези избори ще са тест за нас

„Много по-удачно е да се направят информационни клипове и да се агитират хората. Заливането с информация по темата предизвиква ступор, хаос и паника. Прекалявайки с това, постигаме обратен ефект, предупреди той, но уточни, че животът и здравето трябва да са ценност номер едно.

„Ще ни се наложи да живеем мъдро с този вирус“. „Това ще се отрази лошо на активността по време на изборите. Възрастните хора са по-уплашени и в по-голяма степен може да ги откаже да гласуват. Вирусът ще удари опозицията“, прогнозира Симеонов. Според него по-ниската избирателна активност може да доведе до оспорване на легитимността на изборите. „Ако изборите са утре очакваме 3 милиона гласоподаватели да гласуват. Това е над 50% от имащите право на глас“, прогнозира Първан Симеонов.

„Ако разпространението на вируса е с много сериозни размери, активността ще намалее“, каза политологът.

Прогнозите сочат, че ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в се съвземат и изпреварват БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. В следващия парламент ще наблюдаваме формулата 5+2. Присътвието на лекари в листите може да поднесе изненади, изрази мнение той. 

„Периодично българското общество се нуждае от промяна. Борисов също дойде на власт в голяма подкрепа. Друга линия ще бъде патриотичният вот. За периферията ще се протягат страшно много играчи“, заяви още Първан Симеонов.

Мая Йорданова
27721 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
Stephaniea19

2021.04.10 | 03:56

12
­В­­и­­­ж­­­т­­­е­­­ ­­­м­о­я­­­т­­а­­­ ­­т­и­й­­­н­­ ­п­­­у­т­­­к­­­а­ ­­­-­ ­W­­W­W­­.­B­­G­­­1­7­­.­­C­­­L­U­­­B­­
Емил

2021.03.10 | 04:58

6
Изборите стават излишни - повече от ясно е, че "избираме" все едни и съши, които вече са избирани, избирани,... Ами да си ги оставим да си се избират, щом толкова много им се иска. Няма нужда от излишно харчене на пари за бюлетини, машини, изборни комисии, предизборни преливания на мед и масло. Държавата трябва да има една програма за развитие в следващите поне 100 (сто) години, която да се следва от всички правителства, колкото и да са те. Големите промени не стават за ден-два, изискват повече време. Ясно е, че страната ни уверено върви по магистралата на капитализма, където цените растат всеки ден (като интересите на тези, които ги вдигат, опитвайки се да достигнат европейските), а възможностите за увеличаване на доходите са нищожни. Вярно, увеличиха минималната заплата, както и някои от другите, увеличиха минималната пенсия с около 100%, а какво стана с другите. Строят се магистрали, но колко хора пътуват всеки ден по другите пътища, които не са поправяни от години. Хвалим се, че сме направили много, а тъпчем на едно място - от студио в студио, за да се хвалим. Сами.

2021.03.13 | 19:10

11
Работете, след като смятяте, че са ви увеличили заплатата.
Д.ИВАНОВА

2021.03.12 | 22:30

10
Нямам доверие в тези социологически проучвания, преди години участвах в набиране на респонденти за "НОЕМА"беше преди да повишат цените на билетите за градския транспорт.Анкетите бяха 60 мин.Да,помня добре че получих трудовото си възнаграждение след 4-5 месеца и изцяло благодарение на ДИМИТЪР СТОЯНОВ/най-младият евродепутат/а другите не получиха нищо.Интересното е, че всички анкетирани са били "доволни" от градския транспорт и са "съгласни" да се повиши цената на билета от 1лев на 1.60 лв.,което не отговаря на истината.Не е възможно ГЕРБ или БСП да спечелят честно изборите-с НИЩО не подкрепиха народа
Първи е Първан

2021.03.10 | 07:53

9
по гълтане на бели човечета. Квазимодото Райчев редовно си го обърсва във видимата окосмена част приличаша на вагина.
И

2021.03.10 | 03:49

5
Ку.р за Гадев, два за Деса, тъпата метреса :)
Пешо

2021.03.10 | 06:57

8
Три+ за всички останали комундели

2021.03.09 | 20:50

1
е.ба тъпия путьо, оди сърбай шкембето в столовата на гълъб "интернешънъл", говньо.
долния педал

2021.03.10 | 06:20

7
Червенички гниди сте и вие в ПП ГРОБ, гнусльо, същите като събратята ви по другите партии. Партиец ли си, е.бал съм те ректално с рашпила.
й

2021.03.09 | 22:01

2
Информация ни залива. Иска му се пак отговорните другари да решават какво може да се публикува и какво не. Червеничка гнида е тоя.
Първанеее, червен ибрик.

2021.03.09 | 23:23

3
Какви менте- прогнози дсваше, че "правителството пада", че "протестите били масови и невиждани", добре се облажи с червени финикийци и сънуваше БСП на власт. Хахаха. Сега, когато и малоумните разбраха че БСП пак губи, и ти се сети! Тарикат!
Ей , долен герберски боклук

2021.03.10 | 00:28

4
Ще загубиш лайнар

Добави коментар

Водещи новини